До повної кiноперемоги!

До повної кiноперемоги!

Учора люди зібралися біля будинку уряду, щоб донести до влади: вони бажають дивитися кіно українською. Йдеться про дубляж іноземних фільмів державною мовою. І підстави побоюватися, що таке право в них заберуть, є. Вийти на пiкет активiстiв змусили дві речі: у лютому уряд дозволив прокат фільмів, дубльованих у Росії, російською мовою (постанова №168), а кілька днів тому податківці вилучили апаратуру студії дубляжу «Ле Доен», яка озвучувала 60% усіх прокатних фільмів в Україні. «Ми сьогодні прийшли під Кабмін, щоб домогтися скасування постанови № 168, i висловити пiдтримку студії «Ле Доен», — пояснили пiкетники.

Аеропорт відкритий, до Олімпіади — готуйсь!

Аеропорт відкритий, до Олімпіади — готуйсь!

У Львові вчора зустрічали президентів — України, Віктора Януковича, та УЄФА — Мішеля Платіні. Футбольний очільник приїхав проінспектувати загальну готовність приймаючих українських міст до Євро–2012 (потім Платіні з цією самою місією вирушить до Польщі), Янукович — відкрити Львівський аеропорт і провести нараду щодо підготовки до ймовірного прийняття зимової Олімпіади–2022. Напередодні місто причепурилося: нашвидкуруч фарбували сміттєві урни, білили будинки та «латали» дорогу поблизу аеропорту. А от традиційні «вітальні» бігборди не розвісили.

Чужий Андріївський узвіз

Чужий Андріївський узвіз

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пристрасті навколо трьох зруйнованих будинків на Андріївському узвозі наростають. Нагадаємо, цими вихідними компанія ЕСТА–Холдинг, яка входить у групу СКМ Ріната Ахметова, знесла два будинки на території колишньої фабрики «Юність» та один фасадний, що виходить на Андріївський узвіз. У середу ввечері близько 700 громадських активістів провели акцію проти забудови Андріївського узвозу. Мітингувальники принесли під офіс Ахметова сміття, аби висловити свій протест. Пізніше два десятки невідомих розмалювали гаслами «Врятуємо узвіз» будівельну техніку і побили в ній вікна. Представники громадськості обіцяють протестувати і в подальшому.

Замiсть Оксани Макар скаже суд

Замiсть Оксани Макар скаже суд

Про завершення розслідування прозвітувало Головне слідче управління МВС. Адвокат матері загиблої дівчини Микола Катеринчук повідомив, що перше судове засідання у цiй резонансній справі відбудеться в середині травня.

Під Гурбами знову буде бій

Під Гурбами знову буде бій

Вшановувати пам’ять героїв бою під Гурбами на Рівненщині вже стало доброю традицією. Цього року святкування відбудеться в рамках відзначення 70–річчя створення Української повстанської армії, тож фестиваль, який пройде у Гурбах 17 квітня, буде особливо цікавим. «До участі ми запросили представників багатьох політичних партій та організацій Рівненщини. Головним етапом святкування стане історичне театралізоване дійство «Бій на Гурбах». Ми повністю відтворимо один iз боїв між УПА і внутрішніми військовими підрозділами НКВС. Для написання сценарію використовували справжні історичні документи і спогади учасників тих бойових дій», — розповів «УМ» голова Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» Любомир Горбач.

Всі статті рубрики