Зима відпускає

Зима відпускає

Усі, хто так довго чекав на весняне сонечко й тепло, можуть радіти. Вже цього тижня денна температура становитиме 2–3 градуси вище нуля. Проте вночі стовпчик термометра все ще опускатиметься до мінусових позначок. Водночас начальник відділу метеорологічних прогнозів вітчизняного Гідрометцентру Людмила Савченко застерігає «УМ», що оголошувати кінець зими зарано. «Ми пройшли найхолодніший період, тепер тепло приходить на територію України. Проте не виключено, що морози ще повернуться в березні. Хоча до таких аномальних температур, як на початку лютого, справа не дійде».

Молитвою проти холоду

Молитвою проти холоду

Понад півсотні бездомних людей зібралися в суботу у Свято–Вознесенському храмі, що неподалік столичної станції метро «Деміївська», аби вшанувати пам’ять своїх друзів, які загинули цієї зими на вулицях Києва від морозів. За першими офіційними даними, замерзлих нарахували півтори сотні, а минулого тижня влада «підкоригувала» статистику і заявила, що загинули від морозів тільки 18 осіб. Настоятель храму отець Павло, який служив панахиду, сказав: «Люди замерзають не в полі й не в лісі, а за 30 метрів від теплих домівок. Ці 30 метрів їм не дає подолати людська байдужість! Сьогоднішня подія для нас — це нагода для духовного зростання».

Зношена і «спрагла»

Зношена і «спрагла»

У місті Дніпрорудне Василівського району через аварію на магістральному водогонi без центрального водопостачання залишилися близько 150 багатоповерхiвок, п’ять навчальних закладів і чотири дошкільнi установи.

Удар з–за ґрат

Удар з–за ґрат

Драматичний випадок стався вчора вранці у столичному зоопарку: молодий тигр напав на співробітника звіринця, прибиральника, який випадково зайшов у вольєр, вважаючи, що там порожньо.

Гігант.net

Гігант.net

Про злиття своїх порталів у єдину компанію United Online Ventures домовилися медіа–групи, які належать до п’ятірки найбільших в Україні. Це UMH group Бориса Ложкіна, KP media (головний акціонер — Петро Порошенко) та ТОВ «Медіа груп Україна», що належить групі СКМ Ріната Ахметова. За повідомленням UMH group, сукупне охоплення порталів новоутвореної компанії становитиме близько половини українських користувачів інтернету.

Вижити б пiсля вiзиту Президента

Вижити б пiсля вiзиту Президента

У Кіровограді закрили перший в Україні перинатальний центр допомоги вагітним та породіллям, який офiцiйно (i певно, аврально) вiдкривали за участю Президента країни, зовсiм недавно, 31 сiчня. Зазначимо, Кіровоградський обласний перинатальний центр — це перший заклад, відкритий у рамках реалізації ініційованого Президентом національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україномовних б’ють!

Україномовних б’ють!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із нагоди Міжнародного дня рідної мови громадський рух «Не будь байдужим!» підготував аналітичний звіт «Про порушення мовних прав громадян». Це — підсумок моніторингу мовної ситуації у державі за період iз березня 2010 року до грудня 2011 року, тобто часу перебування при владі Віктора Януковича та його команди.

Всі статті рубрики