Кому морози в поміч

Кому морози в поміч

Тріскучі морози, які «накрили» фінське містечко Контіолахті, ледь не зірвали восьмий етап Кубка світу з біатлону. Спочатку невтішні прогнози метеорологів змусили організаторів переписати розклад змагань. А безпосередньо в перший день турніру через загрозливі покази термометра двічі довелося зсувати початок змішаної естафети.

33 секунди до «золота»

33 секунди до «золота»

Лише 33 секунди не вистачило росіянам, щоб удруге в історії стати чемпіонами Європи з міні–футболу. Вперше таке траплялося 1999 року — тоді в Гранаді збірна Росії переграла у фіналі господарів–іспанців (у серії пенальті). І ось минулої суботи в Загребі у вирішальному поєдинку восьмого за ліком ЧЄ зустрілися давні знайомі. Це був їхній четвертий фінал, і фаворитом, звісно, вважалася збірна Іспанії, доти — п’ятиразовий чемпіон континенту.

Белліссімо, та не наш

Белліссімо, та не наш

Першими ознаками «реанімації» українського хокею став минулорічний чемпіонат світу в першому дивізіоні, коли під дахом столичного Палацу спорту національна збірна України збирала аншлаги. Тоді, щоправда, «синьо–жовті» під керівництвом канадця Дейва Льюїса не змогли виграти турнір і підвищитися в класі. Однак своєю грою відродили ностальгічні спогади київських уболівальників та їхній інтерес до «найшвидшої гри у світі». Після невдалого виступу на домашньому «мундіалі» на посаді керманича збірної відбулася зміна. Місце заокеанського спеціаліста посів вітчизняний фахівець Анатолій Хоменко — екс–гравець «Сокола» й «Беркута», який більшу частину своєї тренерської кар’єри провів у системі ярославського «Локомотива». Із ним на чолі національна збірна, складена вже на базі гравців із Професіональної хокейної ліги України, виграла перший етап «Єврохокей–челенджа» в Румунії. А от другий — у Києві — програла.

Тендітна сила «Мідних куль»

Тендітна сила «Мідних куль»

За драмою на «Стад д’Ан­гондже» в столиці Габону спостерігав президент країни Алі Бонго Ондімба, його білошкіра дружина–француженка Сильвія, президентське подружжя сусідньої Екваторіальної Гвінеї, яка приймала чемпіонат Африки на пару з Габоном, президенти ФІФА й УЄФА — Блаттер і Платіні, «король футболу» Пеле та ще 40 тисяч глядачів. Час від часу в Лібревілі накрапав дощ, але градус протистояння лише зростав.

Без «королев», зате з рекордами

Без «королев», зате з рекордами

На XXIII Міжнародному легкоатлетичному турнірі «Зірки жердини» в Донецьку минулої суботи зібрався майже весь світовий бомонд «наступників Сергія Бубки». Але таки не весь. Не було двох «королев». Напередодні стало відомо, що незмінна переможниця попередніх восьми турнірів, рекордсменка світу серед жінок Олена Ісінбаєва з Росії відмовилася від участі у змаганнях. Не прибула до Донецька й чемпіонка світу, бразилійка Фабіана Мюрер — вона, за словами організатора турніру Сергія Бубки, вирішила зосередитися на підготовці до Олімпіади.

Відсутність двох лідерок відкрила нових «зірок» у змаганні представниць прекрасної статі, зокрема й поміж наших співвітчизниць. А от серед чоловіків у сектор вийшли найсильніші. Тож глядачі, що заповнили трибуни спорткомплексу «Дружба», вже традиційно стали свідками захопливого змагання.

Перемога з двома дебютами

Перемога з двома дебютами

Минулого уїк–енду до Дніпропетровська — на арену клубу «Мегарон» — завітав великий теніс. Він міг бути ще «більшим», але торік збірна України вибула з І групи Євро–Африканської зони Кубка Девіса до ІІ — після прикрих поразок від Нідерландів у Харкові (2:3) та від Словаччини у Братиславі (1:4). Отож тепер доводиться долати непростий шлях задля поновлення в «середньому» класі.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики