ФУТБОЛ. УКРАЇНСЬКЕ МІЖСЕЗОННЯ

14.02.2012

«Шахтар»

Позавчора Мірча Луческу повернувся в «Шахтар» після реабілітації, пов’язаної з ДТП. Румунський фахівець приєднався до футболістів на третьому тренувальному зборі, який «гірники» проводять у турецькій Анталії. Місяць і тиждень Мірча перебував у лікарні в Бухаресті замість прогнозованих двох місяців поза футболом.

«Усе в порядку, почуваюся відмінно, — цитує Луческу сайт клубу. — Мій лікар у Бухаресті сказав, що я феномен. Він ніяк не очікував, що відновлення пройде так швидко. Втім, звичайно, довелося добре попрацювати, щоб сьогодні приєднатися до команди… Починаємо знову вигравати — саме для цього я приїхав сюди. Третій етап підготовки — найважливіший».

«Динамо»

Київське «Динамо» закінчило тренувальний збір в Іспанії й уже прибуло на Батьківщину. За минулий уїк–енд лідери першості України провели в Марбельї два знакові спаринги з провідними російськими командами. Спочатку у фіналі «Марбелья кап» кияни поступилися своїм кривдникам у кваліфікації Ліги чемпіонів — «Рубіну», причому переможний м’яч за казанців у компенсований час забив екс–гравець «Динамо», фін Роман Єременко.

А позавчора кияни «всуху» обіграли московський «Спартак» — 2:0. У складі «червоно–білих» не було українського воротаря Диканя, а також Макгілі й Еменіке; «біло–сині» обходилися без Попова й Шевченка.

Прикметно, що більшість гравців «Динамо» не бачили в протистоянні зі «Спартаком» якоїсь особливої принциповості. «Це для старшого покоління поєдинки зі спартаківцями були принциповими. А для нас принциповіші протистояння з «Шахтарем», — сказав Олег Гусєв. І лише Олександр Алієв, якого випустили на заміну, заявив, що обіграти «Спартак» дуже важливо — і тому що це було «всесоюзне дербі», і задля порівняння сили українського й російського чемпіонатів.

Спаринги

Результати контрольних матчів: «Динамо» — «Рубін» (Росія) — 1:2 (Мілевський, 86 — Караденіз, 23; Єременко, 90+3; нереалізоване пенальті: Вальдес, 20 («Р»)), «Динамо» — «Спартак» (М) — 2:0 (Пареха, 27 (у свої ворота); Корреа, 89); «Арсенал» — «Градец–Кралове» (Чехія) — 3:1 (Гоменюк, Старгородський (пен.), Мазілу); «Іллічівець» — «Тирасполь» (Молдова) — 2:0 (Будківський, Пуканич (пен.)); «Ворскла» — «Насаф» (Узбекистан) — 0:1, «Металург» (З) — ОФК (Сербія) — 2:1, «Металург» (З) — «Бухара» (Узбекистан) — 2:3.