«Мамо й мамо, чи можна до тата?»

09.02.2012

Апогей політкоректності в питаннях сексуальної рівності: гей, який став донором сперми для лесбійської пари, подав до суду, вимагаючи спільної опіки над дитиною. Про дивовижну правову суперечку, що відбувається в Англії, повідомляє газета «Дейлі мейл».

Чоловік нетрадиційної орієнтації, завдяки якому сім’я з двох жінок народила дитину, не тільки поділився своїм сіменем, а й був присутній на пологах. Тепер він заявляє, що «завжди був чимось більшим, ніж просто донором сперми», і тому має право спілкуватися з хлопчиком принаймні п’ять годин на два тижні, забирати малого до себе додому і взагалі бути повністю залученим у процес виховання. Дитині ж уже два роки.

При цьому мама дитини та її партнерка відстоюють власні права, заявляючи, що біологічний батько не дотримується попередніх домовленостей. А, мовляв, за вечерею в ресторані незадовго до зачаття йшлося про те, що чоловік матиме лише «обмежені» права на дитину і — як «близький друг сім’ї» — бачитиме нащадка, тільки перебуваючи в гостях, на сімейних посиденьках і святах.

Домовленість зіпсував той факт, що лесбійка–мама та донор–гей зіпсували дружні стосунки. І чоловік побажав бачити дитину поза межами жіночої сімейки.

За словами адвоката лесбіянок Чарльза Говарда, їхня сім’я хоч і є «альтернативною», однак дві жінки дотримуються «цілком традиційних» поглядів на сім’ю. Вони вважають, що для дитини важлива стабільна ситуація в родині, і відмовляються «розривати» сина між двома домами.

Імена трьох батьків — як зазначає видання, висококваліфікованих і добре забезпечених фахівців, які проживають у центрі Лондона, — в інтересах дитини не розголошуються.