Можливості без обмежень

07.02.2012

Люди з особливими потребами можуть пристойно заробляти. Головне — знайти роботу. І допоможе їм у цьому спеціалізований портал для пошуку роботи інвалідами robimo.org, презентований всеукраїнським громадським об’єднанням «Спiлка робітничої молоді» за підтримки Державної служби молоді та спорту України. Проект «Повір у себе — отримай цікаву роботу!» покликаний не лише згуртувати інвалідів, а й переконати, що вони унікальні, потрібні світу, навіть якщо їхній стан здоров’я — не ідеальний.

«Нині в державі молоді дуже важко знайти роботу. Я вже не кажу про інвалідів. І навіть якщо людині з особливими потребами вдається працевлаштуватися, то на неї чекає часто–густо не найкращим чином обладнане робоче місце і скромна зарплата, — каже голова Спілки робітничої молоді Анатолій Подрейко. — За моїми даними, в середньому інвалід отримує до тисячі гривень зарплатні. Конкуренція серед роботодавців — ось основна мета, яку переслідували, задумавши проект. А також можливість права вибору для інваліда, вибору улюбленої справи, хорошого роботодавця... Повірте: вибір — це те, чого зазвичай позбавленi цi люди».

Від інших інтернет–ресурсів для людей з особливими потребами портал robimo.org відрізняється тим, що замінює собою кілька сайтів: по–перше, багато цікавої перевіреної інформації (так звана стратегія «все під рукою», коли людина може знайти необхідне лише на одному ресурсі); по–друге, чітка та зручна система пошуку. Через ресурс кожен користувач може внести цікаву та важливу інформацію. Для цього створено спеціальний «акаунт–кабінет», де відвідувач може сам публікувати новини, фотографії, оголошення. Портал — це своєрідна соціальна мережа на кшталт Фейсбуку чи «Вконтактє», але має більше ділове спрямування.

Звісно, поки ресурс молодий, організатори не обіцяють миттєвого працевлаштування, однак дають можливість заявити про себе, знайти однодумців i друзів. Врешті–решт, просто визначитися, в якiй галузi занять людина хотіла б себе проявити.

Олександр ФІНАГЄЄВ