Понівечили реставратори

Понівечили реставратори

Після багаторічної тяганини з ремонтом Шевченкового музею в Каневі з’явилася ще одна неприємна і не менш резонансна новина — під час реставрації могили Кобзаря київські будівельники так «старалися», що розтовкли своєю технікою недавно покладені мармурові плити.

Бережіть обличчя Януковича!

Бережіть обличчя Януковича!

«Новопризначений заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Груник почав роботу з того, що дав вказівки чиновникам у районах, зокрема, стежити за білбордами Януковича», — сповістила вчора місцева громадянська ініціатива «Змінимо Львів».

Спалах фотокамери сліпить суддю

Спалах фотокамери сліпить суддю

Дві години тривало засідання у Києво–Святошинському районному суді під головуванням судді Юрія Бурбели. Справу «васильківських терористів» розглядали у залі із спеціально обладнаною «суперкліткою», де поверх ґрат натягнута ще й сітка — щоб підсудним не можна було потиснути руку або щось передати. «Суцільні порушення і знущання почалися із самого початку засідання. Суддя і прокурор виступали проти всіх зауваг адвокатів. Із підсудних довго не знімали наручники, водночас суддя стверджував, що вони можуть бути активними учасниками процесу. На що підсудні відповідали: «Як ми можемо співпрацювати з судом, якщо навіть не можемо нічого занотовувати, бо всі наші рухи скуті?». Щодо спалахів фотоапаратів журналістів, то суддя казав, що вони заважають йому розбиратися у справі й оцінювати все тверезо, — розповідає «УМ» деталі процесу член Конгресу українських націоналістів Микола Коханівський, який був присутній на тому засіданні. Адвокат одного з підсудних, Дмитро Лошаков, утім, вважає, що, «крім порушення права підсудних на захист і допуску ЗМІ лише на період судових дебатів, порушень iз боку судді не було».

Страйк із трубою

Страйк із трубою

Учора під стінами міської ради Черкас грав духовий оркестр. Нагода була зовсім не святкова — муніципальний духовий оркестр, який недавно відзначив 15–річчя, проте­стував проти намірів влади ліквідувати колектив. Депутатам Черкаської міської ради музиканти здалися дармоїдами, тож на останній сесії вони проголосували за ліквідацію оркестру.

Куди поділись снігурі?

Куди поділись снігурі?

Червоногруді красені ще у 1980–х були одним iз символів зими та новорічних шкільних канікул. Снігурі ставали окрасою кожної другої новорічної поштівки, які по 5 копійок продавалися в кіосках «Союзпєчать». Кіоски ті зникли, радянські будні теж, а з ними й снігурі канули в Лету?

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Отрути по саму Горлівку

Отрути по саму Горлівку

Небезпеку викликають стан могильників i висока концентрація забруднюючих речовин у ґрунтах та підземних водах, що може вийти на рівень надзвичайної ситуації. В епіцентрі події — Горлівський хімічний завод, на території якого два десятиліття у великих кількостях зберігали небезпечну хімічну сполуку — мононітрохлорбензол.

Всі статті рубрики