РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.01.2012

18 млн. статей

279 мовами світу було створено за десять років існування Вікіпедії. У 2011 році ЮНЕСКО отримало пропозицію внести цю онлайн–енциклопедію до переліку нематеріальної культурної спадщини людства.

 

2 млн. гектарів озимини

в Україні загинуло через несприятливі погодні умови, повідомляє Міністерство агрополітики та продовольства. Утім його фахівці не прогнозують дефіциту зерна у 2012 році.

 

30 тис. громадян

подали заявки про перехід на нову, спрощену систему оподаткування за перший робочий день року, повідомила прес–служба ДПА. Закон, що передбачає диференціацію оподаткування суб’єктів малого бізнесу, набув чинності з 1 січня.

 

30 тис. пасажирів

приймає щодоби міжнародний аеропорт «Бориспіль». Для їх перевезення впродовж двох років буде задіяно проект «Повітряний експрес» (залізничне сполучення з Києвом), кошторис якого — 372 млн. доларів.

 

7 тис. петард

та ще феєрверків й інших піротехнічних засобів, які незаконно продавали на вулицях Харкова в новорічні свята або використовували з порушенням техніки безпеки, вилучила міліція.

 

100 працівників мерії

має намір скоротити у 2012 році міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє УНІАН. У такий спосіб мерія витратить на утримання управлінців 113 млн.грн. замість 500 мільйонів.

 

90 кг

Пухлину такої ваги видалили вчора у клініці столиці В’єтнама – Хошіміна — 31–річному пацієнтові. Операція тривала 10 годин. Пухлина з’явилася у чоловіка ще в дитинстві, і, незважаючи на ампутацію частини ноги, росла.

 

58% росіян

вважають Путіна елітою країни (минулого року їх було 71%). До еліти респонденти Всеросійського центру громадської думки віднесли також президента Медведєва (42%), Аллу Пугачову (19%) і навіть Філіппа Кіркорова (9%)

 

12 злочинців

стали послушниками монастиря, розташованого на території виправної колонії у Вінницькій області. Як повідомляє Управління Держдепартаменту з виконання покарань, всі вони відбувають строк за тяжкі злочини, дехто буде ченцем ще 20 років.

 

0,82 долара

коштувало одне євро 5 січня 2000 р. Це рекордний курс в історії існування єврогрошей. Днями минуло 13 років від запровадження євро в безготівковий обіг, а єдиною валютою 12 країн ЄС євро стало 10 років тому.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>