Лови неугодних

Лови неугодних

Пізно ввечері біля власного будинку заарештували лідера харківської організації «Патріот України» Андрія Білецького. Люди в масках та чорному камуфляжі доставили його до одного з міліцейських відділків міста. Наразі відомий активіст, якому інкримінують статтю 184 Кримінального кодексу — розбій, здійснений за попередньою змовою групою осіб, — перебуває у слідчому ізоляторі. Серйозність звинувачення підтверджує і той факт, що розслідуванням справи займатимуться Управління боротьби з організованою злочинністю і Головне слідче управління МВС у Харківській області. Цю інформацію вже підтвердили у Центрі громадських зв’язків міліції.

«Зачистять» усе

«Зачистять» усе

Іще недавно працівники шулявського ринку «секонд–хенд» висловлювали тверде переконання в тому, що, попри всі погрози контролюючих органів знести їхні торговельні точки, нічого з того не вийде. Але вчора вдень працівники КП «Київблагоустрій» таки розпочали демонтаж торговельних точок.

Новий рік у полоні

Новий рік у полоні

Сомалійські «однодумці» капітана Джека Горобця не відпочивають навіть у свята. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, пірати захопили італійський танкер «Енріко Іеволі», що проходив біля узбережжя Оману. Серед членів екіпажу захопленого судна є і українці. П’ятеро наших співвітчизників тепер ризикують провести новорічні свята в не надто приємній компанії, а разом iз ними — й семеро індійців та шестеро італійців. «Ми одразу отримали всю необхідну інформацію з Неаполя (там базується компанія–власник судна «Марнаві». — Ред.), тому знаємо паспортні дані наших громадян. Із кораблем є постійний зв’язок, і тішить той факт, що всі моряки в задовільному стані. Знаю, що зараз судновласник спільно з МЗС Італії розробляє план визволення корабля з полону», — повідомив «УМ» речник Міністерства закордонних справ нашої держави Олександр Дикусаров.

За протест — у «м’ясо­рубку»

За протест — у «м’ясо­рубку»

Міністр освіти й науки таки вирішив не звертати уваги на претензії профспілкового комітету провідного ВНЗ Донеччини й України — Донецького національного університету — й повністю налаштований підтримати провладного ставленика, виконуючого обов’язки ректора ДонНУ Петра Єгорова. Він, за словами Дмитра Табачника, «не барствуєт», як це робив попередній ректор Шевченко, а «займається справами вишу».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А європейцям — сподобалась!

А європейцям — сподобалась!

Якщо українці з головного новорічного дерева держави в кращому разі глузують, то європейські експерти переконані в протилежному. На їхню думку, «ялинка» (у народі відома також як «ВСД»), встановлена на столичному майдані Незалежності, могла б стати голов­ною не тільки в Україні, а й в усьому східному регіоні європейського континенту — така довершена. Принаймні Асоціація дизайнерів європейських столиць визнала нашу «зелену красуню» найкращою у Східній Європі. І розхвалила Київську владу за те, що ялинка — штучна, а не натуральна.

Народився вчасно? Подякуй Прем’єру!

Народився вчасно? Подякуй Прем’єру!

Історія України, навіть не новітня, а просто історія, як виявилося, складається з двох частин. Сумної і гнітючої (до 2010 року) та веселої і гармонійної (з 2012 року). А між ними, мов веселковий вододіл, сяє–переливається яскравими барвами 2011 рік — історичний момент, коли наша могутня держава перестала занепадати і почала рвучко та потужно, мов якийсь азійський тигр, розвивати свою економіку: сусідам на заздрість, конкурентам на зло. Саме так вважає не хто–небудь, а Прем’єр–міністр цієї країни, у нашому випадку Микола Янович Азаров. «Пройдуть роки, і в підручниках саме цей рік буде відзначений як поворотна віха в історії України», — це його дослівна цитата із вступного слова на останньому в 2011 році засіданнi Кабінету Міністрів. Прем’єр мав на увазі так звані реформи, які буцімто проводять у міністерствах та відомствах.

Всі статті рубрики