«Умовний» подарунок під ялинку

«Умовний» подарунок під ялинку

Нарешті оголошено вирок у резонансній справі Михайла Бойчука, який разом із родичами познущався над рибалками. Нагадаємо, «УМ» відслідковує весь процес над заставнівськими «царьками», які в квітні цього року побили на приватному ставку чотирьох рибалок. Місцеві мешканці ніби «води в рот набрали», бо екс–голову Заставнівської райдержадміністрації знали добре і не вірили, що його покарають. Так, власне, і сталося.

Ось чому підручники такі дорогі

Ось чому підручники такі дорогі

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту «неефективно, неекономно і з порушеннями використовує бюджетні кошти». Такого висновку дійшли аудитори Рахункової палати, які перевіряли ефективність використання бюджетних коштів, виділених у 2010—2011 роках на забезпечення шкіл підручниками.

Купи, продай, та поспішай

Купи, продай, та поспішай

«Замороження» ринку нерухомості, яке пророкували експерти у січні наступного року, відкладається ще на рік. Днями на сайті Верховної Ради з’явилося повідомлення: наказом Президента повноваження Бюро технічної інвентаризації (БТІ) продовжено до 1 січня 2013–го. Після цієї дати реєструвати не лише квартири, дачі та приватні будинки, а й земельні ділянки буде нова структура — Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр), головою якої призначено колишнього заступника міністра юстиції Леоніда Єфименка. А Кабінет Міністрів повинен до січня 2013 року «забезпечити створення нормативної матеріально–технічної бази для ведення Держреєстру».

«Дмитре, додому!»

«Дмитре, додому!»

Відтепер на Львівщині в засобах масової інформації, які перебувають у віданні обласної влади, не вживатимуть низки імен і власних назв. Точніше, під заборону потрапили деякі пестливо–зменшувальні скорочення, а саме: Саша, Діма, Лєна, Люся, Ваня, Катя, Пєтя, Варя, Афоня, Ганя, Льоша і Вова. Заборона стосується тільки тих ЗМІ, які перебувають в обласному підпорядкуванні, а також білбордів і зовнішньої реклами.

Про Чорновола замовили слово

Про Чорновола замовили слово

Через рік, 24 грудня 2012–го, Героєві України В’ячеславу Чорноволу виповнилося б 75 років. Об’єднана черкаська опозиція закликає не чекати річниці, а почати вшановувати лідера НРУ вже з Нового року. «Пропоную не чекати, доки влада спуститься до українського народу зі свого «неба», й проголосити 2012 рік — роком В’ячеслава Максимовича Чорновола, а не провладного проекту «Євро–2012», — запропонував минулої суботи на урочистих зборах, присвячених 74–й річниці з дня народження Чорновола, голова Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

Дружать діти всього світу

Дружать діти всього світу

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» на європейському прикладі ознайомилася з програмами у сфері дитячої та молодіжної політики. Українську делегацію в Польщі, Литві, Естонії та Латвії представляли члени обласних, районних державних адміністрацій, органів управління освітою, охороною здоров’я, у справах сім’ї, молоді та спорту, громадських і благодійних організацій. Поїздка відбулася за підтримки Державної служби молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ і Міносвіти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зразкові нари й 900 грн. зарплати

Зразкові нари й 900 грн. зарплати

Чутки про те, що Юлія Тимошенко відбуватиме присуджений термін покарання у Харкові, вперше з’явилися ще восени. Тоді ж стала відома і причина такого вибору: в Україні немає тюремних «апартаментів», призначених для високопоставлених жінок. А Качанівська колонія, що міцно утримує статус зразково–показової ще з радянських часів, очевидно, виявилася найбільш прийнятною для такої місії. Вона «славиться», перш за все, двома речами: тут утримують сімнадцятьох жінок–довічниць, на спільному рахунку яких — майже півсотні убивств. А ще тим, що має камери по 10—15 ліжок з окремим санвузлом. Остання «європейськість» — особлива гордість Качанівки, бо раніше жінок утримували в казармах на 50—100 осіб.

Всі статті рубрики