Заплив «амфібії»

Заплив «амфібії»

Презентація «машини–амфібії», яку харківська мерія придбала для порятунку міських річок, викликала неабиякий ажіотаж завдяки функціональній універсальності технічної новинки. Європейська «штучка» вміє не лише косити очерет і прибирати з поверхні води сміття та водорості, а й занурюватися до дна, звільняючи від мулу глибоководні джерела рiчок. «У Харкові всі водойми потребують розчистки і постійного догляду. Наприклад, Лопань поступово перетворюється на болото, — каже директор КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водопониження та зливневої каналізації» Олександр Докучаєв. — Тож завдяки роботі цієї машини ми зможемо привести водоймища міста у належний стан». Економічний ефект від появи «машини–амфібії» вже підраховано: вона може замінити бригаду робітників із 60 осіб, яким, до речі, не завжди вдається через правила безпеки впоратися з ризикованими роботами на воді.

«Бєспрєдєл» від Героя України

«Бєспрєдєл» від Героя України

Минулого тижня «УМ» писала про земельні баталії у селі «Тетерівка» Жашківського району на Черкащині. Орендодавці–сільчани не бажають підписувати новий договір оренди своїх земельних ділянок із сільськогосподарським товариством «Тетерівка». Адже за хитрою схемою корпоративні права СТОВ спочатку викупив голова іншого господарства, а потім передав агрофірмі «Злагода» (структурний підрозділ фірми «Панда» депутата облради, Героя України Геннадія Бобова). «Злагода» з людьми вчинила не по–совісті — розраховувалася із затримками неякісним зерном. Тепер агрофірма намагається змусити селян підписати нові договори оренди: подає судові позови на незгодних пенсіонерів, вимагаючи у них компенсацію. Мовляв, межові знаки, якими вони позначили свою територію, завадили господарській діяльності. Люди кажуть: господар сіяти після збору урожаю основної культури не збирався, поле заросло бур’яном.

Нова сторінка протистояння — через майнові паї. Спілка пайовиків зажадала проведення інвентаризації, аби оцінити, що з техніки лишилося і в якому вона стані через 11 років. Про це люди повідомили й адміністрацію, і правоохоронні органи. Але проти пайовиків кинули більше десятка бойовиків, озброєних гумовими кийками та вогнепальною зброєю. Бандити не пустили людей на територію автопарку, застосовуючи увесь свій «арсенал». Жашківська міліція бойовиків затримала, але випустила уже до вечора, назвавши інцидент «з’ясуванням обставин». І це попри відео, яке підтверджує: зброя таки була, а гільзу, знайдену сільчанами на місці стрілянини, міліція не захотіла побачити.

Всі статті рубрики