Відправили по перемоги

Відправили по перемоги

Спортивні традиції, особливо олімпійські, — доволі консервативні. Україна дотримується неписаних правил і щоразу урочисто проводжає членів олімпійської сім’ї на головні змагання чотириріччя. Найближчий старт — I Зимові юнацькі олімпійські ігри, що пройдуть 13—22 січня в австрійському місті Інсбрук. До знаного альпійського курорту, де в 1976 році проходили XII зимові Олімпійські ігри, вирушають 23 юні українські спортсмени. Уже позавчора НОК влаштував їм офіційні проводи за участю державних чиновників, спортивних функціонерів та призерів минулих Олімпіад.

Азія наступає

Азія наступає

На відміну від чоловіків, які проводять шахові турніри збірних із 1985 року, представниці прекрасної статі вперше зібралися на свій форум лише чотири роки тому. На попередніх двох чемпіонатах світу серед жіночих збірних — у 2007 році в Єкатеринбурзі й 2009–му в Нінбо (КНР) — трійка призерів мала однаковий вигляд: Китай, Росія, Україна. Захистити свої позиції серед десяти збірних на третьому ЧС, який триває у місті Аралик на сході Туреччини, нашій жіночій команді буде складно. Що й показав старт турніру.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тетяна Чорна: Стараємося, щоб уболівальники бачили красивих футболісток

Тетяна Чорна: Стараємося, щоб уболівальники бачили красивих футболісток

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Обізнані люди кажуть, що прибутки від жіночого чемпіонату світу 2011 року, який пройшов у Німеччині, перевищили надхо­дження від чоловічого Євро–2008. Проте в Україні, де футбол — спорт номер один, про жіночий різновид цієї гри добре знають хіба в тих небагатьох містах, де є свої професіональні команди. Центром жіночого футболу в Україні став Чернігів. Саме тут базується найтитулованіший клуб країни — «Легенда». На базі цієї команди формується збірна України; вихованки «Легенди» успішно виступають за кордоном, переважно в Росії.

Одна з таких «легендарних» футболісток — Тетяна Чорна. Із Росією пов’язані останні десять років її кар’єри, і наступної весни Таня у складі підмосковної «Росіянки» вперше гратиме у чвертьфіналі Ліги європейських чемпіонів. Попри свою російську прописку, 30–річна уродженка Чернігова регулярно виступає за збірну України, за будь–якої нагоди поспішає до рідного міста, але водночас «легко та комфортно» почувається в Москві. Скориставшись зимовим антрактом, кореспондент «УМ» розшукав Тетяну Чорну на батьківщині. Вона залюбки розповіла про свої футбольні справи, і не тільки.

Всі статті рубрики