Одного разу в Парижі...

16.11.2011
Одного разу в Парижі...

На сцені — «Травіата». (Фото надане театром.)

Сьогодні «Травіата» — одна з найпопулярніших назв в афіші світового оперного мистецтва. Дебютувавши на сцені 6 березня 1853–го у Венеції, історія за мотивами «Дами з камеліями» Дюма–сина з кожним роком додає собі дивідендів у реєстрі світових оперних хітів.

У репертуарі київського Театру опери і балету для дітей та юнацтва ця вистава Дж. Верді з’явилася завдяки... швейцарському імпресаріо, який замовив класичну версію постановки «Травіати» для виконання у найкращих театрах та концертних залах Швейцарії (таких як Theatre du Leman у Женеві, Palazzo dei Congressi у Лугано, Theatre de Beaulieu у Лозанні та інші). Відпрацювавши це замовлення і зібравши кілька аншлагів за кордоном, театр вирішив залишити цю виставу у своїй діючій афіші.

Сюжет київської «Травіати» розгортається у Парижі сто років тому, в епоху зародження модних показів. Світ, що оточує героїв опери, — це світ індустрії моди. А місцем, де для головної героїні опери перетинаються робота, особисте життя і де вона, врешті–решт, знаходить свою смерть, автори спектаклю обрали подіум. Режисер–постановник вистави «Травіата», прем’єра якої відбудеться 17 та 23 листопада, Віталій Пальчиков, художник–постановник — Людмила Нагорна. Автор костюмів — відомий дизайнер Анжела Лисиця. Головні партії виконують Ольга Фомічова, Рузанна Чабанова, Олексій Пальчиков, Олександр Монастирський, Михайло Нагорний...

Музичний матеріал опери доповнять фрагменти оригіналу твору Джузеппе Верді, які в Києві раніше не виконували. Автори спектаклю переконані, що це не лише познайомить київську публіку з більш повною версією твору, а й допоможе глибше розкрити образи героїв.