Не Голлівуд

Не Голлівуд

Американське представництво заповнює лакуни в програмі культпросвітництва в Україні і презентує перший випуск фестивалю американського кіно «Незалежність». Подія стартує сьогодні й триватиме чотири дні (до 20 листопада включно) у київському кінотеатрі «Київ», де у двох залах — «Синьому» та «Сінематиці» показуватимуть художні фільми та документальні, відповідно. На логічні закиди, що, мовляв, у нас того американського кіно — що у кінотеатрах, що на телебаченні — хоч греблю гати, організатори реагують не менш логічним аргументом: «В Україні добре відомі і користуються успіхом американські блокбастери й фільми, зняті на великих студіях, але майже не відомі стрічки, які збирають натовпи на прем’єрах у рамках фестивалів у США — таких як «Санданс», «На Південь через Південний Захід», «Трібекка». Це — нові голоси американського кіно», — повідомляє сайт фестивалю aiff.com.ua, де можна знайти вичерпну інформацію про «Незалежність».

Одного разу в Парижі...

Одного разу в Парижі...

Сьогодні «Травіата» — одна з найпопулярніших назв в афіші світового оперного мистецтва. Дебютувавши на сцені 6 березня 1853–го у Венеції, історія за мотивами «Дами з камеліями» Дюма–сина з кожним роком додає собі дивідендів у реєстрі світових оперних хітів.

«Сучасність» і пілот

«Сучасність» і пілот

Журнал «Сучасність», культовий український літературно–суспільний часопис, знову виходитиме у 2012 році. Цю новину повідомив «УМ» головний редактор «замороженого» на півтора року видання Тарас Федюк. «Мені було дуже прикро, що цей поважний журнал на мені припинить своє існування, — пожартував пан Тарас, — тож я мусив шукати видавця». Нагадаємо, що ініціатором і спонсором попередньої «реанімації» «Сучасності» був голова політичної партії «За Україну» В’ячеслав Кириленко, але його фінансів вистачило ненадовго. «Контрольний пакет акцій перереєстрованої «Сучасності» буде у видавництва «Спадщина–інтеграл», дочірнього підприємства юридичної компанії «Спадщина». Добре було би знайти ще одного інвестора, щоб один фінансував технічно–видавничий бік, а другий оплачував зарплати і гонорари, — говорить досвідчений Федюк. — У січні плануємо презентувати «пілотне» число журналу і надішлемо його нашим передплатникам у рахунок боргів, а з другого півріччя оголошуватимемо передплату».

НЬЮЗ–РУМ

НЬЮЗ–РУМ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рейтинґування смаків

Рейтинґування смаків

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Завершилася чотириденна експертна сесія ХІІІ Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року». Триває контрольний перерахунок голосів і балів, поданих 86–ма фахівцями за 1236 книжок, включених до номінаційних списків. Наступного тижня ми почнемо друкувати Короткі списки видань, що стали подіями цього літературного сезону. А поки що — оцінка самого рейтинґу кількома експертами.

Всі статті рубрики