НЬЮЗ–РУМ

16.11.2011

Сьогодні в галереї «Хлібня» (Національний заповідник «Софія Київська») відкривається художня виставка лауреатів Національної премії імені Шевченка. Експозиція, присвячена півстолітньому ювілею найпрестижнішої державної відзнаки у галузі літератури та мистецтва, працюватиме до 27 листопада.

Експонати для цієї виставки надали Національний художній музей України, Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім», Національний музей Тараса Шевченка, Черкаський обласний художній музей, Музей книги і друкарства України, Музей Івана Гончара, Національна спілка художників України, Дирекція художніх виставок України... У «Хлібні» виставлятимуться роботи Бокотея, Гуменюка, Дерегуса, Марчука, Примаченко, Чебикіна, Чепелика, Шишка, Яблонської... В експозиції будуть представлені також твори Василя Касіяна, який перший із художників став лауреатом Шевченківської премії (у 1964 році відзначили його ілюстрації до п’яти видань «Кобзаря», а також інші роботи, присвячені творчості Шевченка).

Така масштабна виставка робіт лауреатів Національної премії імені Шевченка за час існування цієї відзнаки буде представлена вперше.

* * *

Інтернет–портал «This is Ukraine — путівник по Україні» з метою розвитку українського фестивального руху, популяризації подієвого туризму в нашій країні та відзначення кращих фестивалів започатковує рейтинг TOP–Fest 2011.

Проект матиме два етапи. Спершу кращих із кращих обиратимуть на сторінці рейтингу у Facebook — кожен бажаючий матиме можливість не лише проголосувати за улюблений фест, а й за потреби вписати свій варіант. У фінал вийдуть двадцять фестивалів, що наберуть найбільшу кількість голосів. І вже з них — також шляхом голосування — визначать переможця. Віддати свій голос за улюблений фестиваль можна буде за допомогою інтернет–голосування на сайті організатора: thisisukraine.org/vote з 20 листопада до 20 грудня 2011 року.