І знову — на штурм!

І знову — на штурм!

Учора вранці близько тисячі «чорнобильців» зібралися під парадним під’їздом Харківського регіонального відділення Пенсійного фонду з рішучим наміром домогтися виплати заборгованих пенсій. Через півтори години вони прорвалися до актової зали управи й почали вимагати зустрічі з керівництвом.

Трагедія в одній хвилині

Трагедія в одній хвилині

Сьогодні о третій годині дня місто Лева вшанує пам’ять жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні. Львів’яни вперше проведуть флеш–моб, мета якого — за одну хвилину відтворити жах тих подій і продемонструвати немислимі масштаби української трагедії. Місце збору для всіх охочих узяти участь в акції «1933–й рік в одній хвилині» — на площі біля пам’ятника Івана Франка, що на вулиці Університетській.

Розсекречена ментальність

Розсекречена ментальність

«Історія з грифом: секретно» — так називається щойно видана епопея нарисів про минуле України, автором якої є відомий історик і публіцист Володимир В’ятрович. В основу книги лягли матеріали, з якими пан В’ятрович устиг попрацювати, очолюючи архів Служби безпеки в 2008—2010 роках. Відтак тепер читачу стали доступними факти не лише про те, як діяли секретні й каральні органи СРСР, а й доля репресованих священиків і дисидентів, визвольний рух на теренах України і навіть справжні причини Чорнобильської катастрофи та останні дні розпаду Радянського Союзу.

Розкриття таємниці Доктора Пі

Розкриття таємниці Доктора Пі

Відомий геній iз надзвичайною пам’яттю, талановитий лікар та професор Андрій Слюсарчук, який вражав українську громадськість запам’ятовуванням мільйонів знаків після коми в числі пі (за що отримав прізвисько Доктор Пі) й перемогами у шахових двобоях із комп’ютером, виявився... самозванцем. Який усі ці «дива» творив за допомогою мініатюрного передавача у вусі, а до медицини взагалі не має жодного відношення. Після серії викривальних матеріалів газети «Експрес» пана Слюсарчука затримала міліція. Справжню біографію «генія» дослідили журналісти видання.

Друге обличчя Тараса

Друге обличчя Тараса

Хоч із часу смерті Тараса Шевченка минуло вже понад 150 років, в Україні й зараз мешкає майже точна його копія. 62–річний інженер із Чернігова Станіслав Новак переміг у Всеукраїнському конкурс двійників Кобзаря, який стартував 19 жовтня.

Із відром і лептопом

Із відром і лептопом

Сьогодні молодь збереться під головним офісом провладної партії на вулиці Липській у столиці. Головна мета пікету, організованого Громадянською компанією «Відсіч», — добитися відтермінування ухвалення законопроекту, який Кабмін пообіцяв уже найближчим часом внести на розгляд парламенту.

У Донецьку голодують проти влади

У Донецьку голодують проти влади

У тому, що представникам нинішньої влади вірити не можна, переконалися на власних шлунках і здоров’ї «чорнобильці» з Донецька. Брехня чиновників найвищого рангу стала очевидною після того, як їм принесли пенсію за останній місяць, «урізану» в 5—6 разів. Тобто якщо людина отримувала 5—7 тисяч гривень, то тепер має «задовольнятися» 900—1500 гривнями. І це при тому, що до цього кроку влада вдалася після підписання між чорнобильцями і Кабміном меморандуму про неприпустимість урізання соціальних пільг ліквідаторам.

Всі статті рубрики