Київський кінофест і «Варшавська битва»

Київський кінофест і «Варшавська битва»

Завтра показом нового фільму Єжи Гофмана «Варшавська битва 1920» офіційно й урочисто буде дано старт 41–му міжнародному кінофестивалю «Молодість». Буквально кілька тижнів тому світова прем’єра цієї стрічки відбулася в Лондоні й отримала схвальну критику.

АФІША

АФІША

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мрія зі сторінки 125

Мрія зі сторінки 125

Книжка «Знати, для чого живеш...» — третя з авторської серії художнього керівника Театру драми і комедії Едуарда Митницького. Перша, «Майже відверто», охоплює період iз 1997 по 2003 рік, друга, «Туга за діалогом», відсилає читача у 2003—2006 роки. А своє найближче минуле Едуард Маркович зафіксував у збірці «Знати, для чого живеш...»: тут уміщені його найсвіжіші інтерв’ю та статті. Презентація новинки відбулася у Театрі драми і комедії. Формат – зворушливий діалог гостей та ювіляра (нещодавно Едуард Маркович відсвяткував 80–річчя) з елементами капусника від акторів театру.

«Можливість бути смішним і трагічним — найцікавіше для актора»

«Можливість бути смішним і трагічним — найцікавіше для актора»

Актриса Анна Варпаховська народилася в сім’ї театрального режисера Леоніда Варпаховського, який ставив вистави у найвідоміших театрах колишнього СРСР і за його межами. Тому проблеми вибору професії для неї не існувало навіть на якомусь формальному рівні: театр, театр і ще раз театр. Але після успішного дебюту на сцені, гучних прем’єр, овацій в один «прекрасний» момент актрисі Варпаховській довелося починати все спочатку... за океаном. Попрощавшись зі своїми московськими шанувальниками в далекому 1994–му, за кілька років вона повернулася до них знову, а лави її відданих прихильників поповнили театрали з Канади та України.

Всі статті рубрики