Cмертельний переїзд. Рік потому

Cмертельний переїзд. Рік потому

Учора на Дніпропетровщині вшанували пам’ять жертв найбільшої та найкривавішої ДТП за роки незалежності України. На роковини цієї трагедії у Марганці встановили пам’ятник — червону гранітну плиту з іменами всіх 47 загиблих. Нагадаємо, рік тому, 12 жовтня, на 116–му кілометрі залізниці Нікополь—Марганець пасажирський автобус «Еталон», попри заборонний сигнал семафора, виїхав на переїзд, де на нього налетів електровоз. Унаслідок аварії загинуло 47 осіб, у тому числі троє дітей: 38 людей померло на місці, решта дев’ятеро потерпілих —у лікарнях. А через кілька днів повісився 40–річний інвалід Олег Левченко, у якого в аварії загинула мати. Винним у ДТП було визнано водія автобуса.

На паспорт тільки подивляться

На паспорт тільки подивляться

Національний банк України тимчасово скасував своє рішення від 23 вересня про обов’язкове копіювання паспортів тих громадян, які продають іноземну валюту. Тепер треба буде паспорт (чи інший документ, який підтверджує вашу особу) лише показати касиру. Про це йдеться в заяві голови НБУ Сергія Арбузова, оприлюдненій учора на сайті центробанку країни.

Підірвали!

Підірвали!

За рішенням комісії, бомбу, що пролежала просто біля будинку одного з мешканців Сарн іще з часів Другої світової війни, підірвали в десятиметровому котловані, який спеціально вирили поруч. За повідомленням інформаторів «УМ», снаряд накривали не бетонними плитами, а дерев’яним i металевим щитом, плюс згори насипали пісок. Та головне — знешкодили страшну знахідку успішно, ніхто і ніщо не постраждало. Навіть сам вибух, що пролунав приблизно о пів на п’яту вечора, був тихий і невиразний.

Назва вулиці чи виклик?

Назва вулиці чи виклик?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хоч рішення про перейменування у селі Райлів Стрийського району вулиці Миру на вулицю Вояків батальйону «Нахтігаль» було прийнято одноголосно депутатами місцевої, Нежухівської, сільради, одразу почалися суперечки. Про те, що рішення це вже активно критикують, свідчить і реакція його ініціатора — вихідця з Райлова, нині депутата Стрийської райради від ВО «Свобода» Мар’яна Берездецького. Учора, коли повідомлення про нову назву вулиці стало набутком широкої громадськості, він відмовлявся від коментарів пресі, песимістично примовляючи: «Ви ж усе одно погано напишете»...

Не вірю міліції. Шукаю засобів самооборони

Не вірю міліції. Шукаю засобів самооборони

Лише третина українців (а точніше — 31, 9%), зазнавши протиправних дій, зверталися до міліції, решта шукали захисту у друзів та родичів (понад 25%), у судах (8,2%) або мовчки ковтали образу і не прохали про захист державної машини. Коментуючи ці дані останнього соціологічного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна 8—10 жовтня, директор департаменту комунікацій цієї установи Володимир Застава класифікував їх як «небезпечну тенденцію». «Головним принципом цивілізованого суспільства є захист прав людей. І якщо така велика кількість людей не хоче звертатися до міліції, то перемогти злочинність просто неможливо», — констатував соціолог.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Теплий четвер

Теплий четвер

Хронічний головний біль і порохова дiжка для всієї України — вітчизняна «комуналка» знову в центрі уваги: з 15 жовтня офіційно стартує опалювальний сезон. Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства Анатолій Близнюк божиться: галузь готова до початку роботи. Залишилися, мовляв, лише окремі місцеві проблеми, які «не є критичними у регіональному вимірі». «Ми впевнено говоримо про майже стовідсоткову готовність об’єктів теплоенергетики надавати тепло», — зазначає головний «комунальник» країни. За його словами, найважливіше тепер, щоб споживач був готовий прийняти це тепло — себто розрахувався вчасно за послуги.

Всі статті рубрики