Десять днів, які...

Десять днів, які...

Тайм–аут на десять днів узяла влада, аби вирішити, що ж робити з Юлією Тимошенко в умовах такого жорсткого пресингу Європи і США. «Найбільш самостійний суддя у світі» Родіон Кірєєв минулої п’ятниці перервав процес на тому, що «видалився у дорадчу кімнату орієнтовно до 11 жовтня для винесення вироку у справі». Перед цим він оголосив, що при оголошенні вироку екс–главі уряду в залі Печерського суду зможуть бути присутні лише журналісти і не зможуть — політики та інші симпатики Тимошенко «з вулиці», котрі й так зчиняють у суді надмірну колотнечу. БЮТівці з такої умови вже зробили висновок: вердикт буде обвинувальним. Нагадаємо, Генпрокуратура просить для лідерки БЮТ сім років позбавлення волі.

Між страусом і ведмедем

Між страусом і ведмедем

Саміт «Східного партнерства», який завершився у Варшаві, приніс низку позитивних сигналів для України та інших держав партнерства. «Уперше за багато років спілкування з ЄС у текст (декларації) введено поняття «східноєвропейські країни», і це дуже цікава тенденція з боку ЄС», — заявив на вчорашній прес–конференції колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Закон «зайвого» газу

Закон «зайвого» газу

Позиційна війна України та цілої низки інших «країн–жертв» «Газпрому» проти російського монополіста триває, хоча і без видимих результатів. Насамперед ідеєю–фікс, вірогідно, залишиться пропозиція домогтися здешевлення російського газу за зменшення вартості його транспортування Україною. Так, міністр енергетики Юрій Бойко публічно заявив, що під час його перемовин iз росіянами така тема навіть не порушувалася. Нагадаємо, сьогодні транзитний тариф становить 2,84 долара за тисячу кубів на сто кілометрів. Тож у наступному році «Газпром» буде змушений заплатити за пересування свого блакитного палива на захід нашою територією 3,26 млрд. доларів. Проте українська й російська сторони буцімто майже домовилися зменшити цей тариф до рівня собівартості. Точної цифри повідомлено не було, але можна передбачити, що йдеться про суму від 1 до 1,7 долара. Взамін Москва нібито була готова надати знижку за газ для бюджетної і соціальної сфер України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Демократичні свободи — не пусті слова

Демократичні свободи — не пусті слова

Хоч би що говорили політики про справу Юлії Тимошенко, хоч би як ставилися до її (не)винуватості, факт залишається фактом: судове переслідування екс–Прем’єрки стало тією чорною дірою, яка затягує не лише репутацію, а і євроінтеграційні перспективи України. З кожним днем процесу в Печерському суді прохолода у відносинах Києва і Брюсселя посилюється. Ключовим у розумінні цього став саміт програми «Східне партнерство», що минулої п’ятниці відбувся у Варшаві. Президентові Віктору Януковичу чітко дали зрозуміти: «поганий» вирок лідерці БЮТ може остаточно зруйнувати той хисткий місток, який йому досі протягували з Європи.

Всі статті рубрики