«Соколу» зв’язали крила

«Соколу» зв’язали крила

Учора в місті Лева міг статися черговий скандал, пов’язаний iз пам’ятними датами Другої світової війни. 67–му річницю визволення міста від нацистських військ готувалися бучно відсвяткувати ветерани й комуністи. Ясна річ, за активної протидії націоналістів. Місцем зустрічі було обрано сумнозвісний львівський пагорб Слави. Аби уникнути піротехнічного шоу з мордобоєм, яке 9 травня «уславило» Львів на цілу Європу, міська влада звернулася до суду з вимогою заборонити масові акції. І суд зреагував.

Дев’ять років безкарності

Дев’ять років безкарності

Дев’ять років тому 27 липня на Скнилівському летовищі під час проведення авіаційного шоу сталася страшна катастрофа — просто на глядачів упав літак Су–27. Тоді загинуло 77 людей, у тому числі 28 дітей, сотні було поранено й травмовано. Адже того чорного дня помилуватися майстерністю українських військових пілотів зібралися тисячі городян...

Петриківському диву — кінець

Петриківському диву — кінець

Масову крадіжку з колись знаменитої на весь світ фабрики петриківського розпису помітили місцеві жителі: невідомі люди вивозили все, що мало хоч якусь цінність, насамперед — метал. Хтось навіть бачив при цьому співробітників місцевої міліції. Проте начальник Петриківського районного відділу внутрішніх справ Олександр Гриценко цю версію спростував. Однак зазначив, що факт крадіжки і псування майна задокументовано.

Козачки «південного» лохотрону

Козачки «південного» лохотрону

Пік активності кредитної спілки «Південна» під орудою депутата місцевого парламенту, лідера ДемПУ і крайового отамана Українського козацтва Сергія Козаченка припав на 2006—2008 роки. Саме тоді разом із вірним напарником — гендиректором Південної енергетичної компанії Валерієм Волковим — він зумів «розкрутити» майже півтори тисячі тутешніх вкладників, здебільшого пенсіонерів, аж на 65 мільйонів гривень. Навіть після добре знайомої класики жанру — фінансових пірамід — люди банально повелися на оманливі пропозиції.

Лукашенку пророкують долю Чаушеску

Лукашенку пророкують долю Чаушеску

Біля пам’ятника відомому білоруському письменнику Володимиру Короткевичу в Києві, поруч iз посольством Білорусі, учора відзначали День незалежності цієї держави. Не той, який відзначає нинішня білоруська влада, а «справжній», історичний — саме його вважає національним святом опозиція, що активно бореться з режимом Олександра Лукашенка. На початку мітингу гімн Білорусі перед присутніми виконав білоруський музикант Андрій Бананов. В Україні він лише місяць — устиг виїхати ще до початку масових репресій. У коментарі «УМ» хло­пець зазначив, що протести, які зараз відбуваються в його країні, були викликані економічними негараздами, що стали останньою краплею в чаші терпіння білоруського народу.

«Мрії» здійснюються

«Мрії» здійснюються

Відкриття нової смуги на донецькому летовищі, яке, як відомо, посилено готують до прийому гостей Євро–2012, почалося з шокової терапії для городян. Організатори святкового заходу вирішили потішити мешканців шахтарської столиці і як подарунок продемонстрували їм найбільший у світі транспортний літак Ан–225 «Мрія». 84–метровий «залізний птах» (iз розмахом крил 88,4 метра) на невеликій висоті (приблизно 400 метрів) пролетів над містом, зробивши кілька кіл над центром Донецька, чим неабияк налякав його мешканців. «Почувши гудіння літака–велета, подумав, що почалася війна, — поділився з «УМ» свідок польоту «Мрії» Іван Британ. — Він летів iз боку Гладківки на зовсім невеликій висоті, i склалося враження, що ось–ось впаде у річку Кальміус. Однак, зробивши крен, розвернувся і, набравши висоту, полетів у бік летовища. Враження незабутні — земля двигтіла. Пізніше з новин дізнався, що це був для нас сюрприз».

І помчить метро над садами…

І помчить метро над садами…

Із середини наступного місяця київська влада може почати знесення Русанівських дач, які стоять на заваді будівництва Подільсько–Воскресенського мосту на Троєщину, а разом із ним — і перспективі проведення в цей район гілки метрополітену. Як повідомляє газета «Сєгодня» з посиланням на заступника керівника Дирекції будівництва шляхово–транспортних споруд Києва Миколу Васильцова, в першу чергу знесуть будинки, господарі яких погодилися на грошову компенсацію або нову нерухомість.

Документи — у вогонь, кінці — у воду?

Документи — у вогонь, кінці — у воду?

Cпівробітники Служби безпеки в Донецькій області за вказівкою «згори» вже місяць проводять активну роботу зі знищення архівних документів, які свідчать про репресії українців на Донбасі у 30–х роках минулого століття. Про це, посилаючись на достовірні джерела в Донецькому управлінні СБУ, «УМ» розповів відомий історик, дослідник національно–визвольного руху на Донбасі Олександр Добровольський.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Святий і рівноапостольний... Кирил?

Святий і рівноапостольний... Кирил?

Триває візит патріарха РПЦ Кирила до України. Учора зранку він спільно з католикосом Грузії Ілією ІІ та предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Володимиром відслужив на Володимирській гірці молебень до Дня Хрещення Русі. І цього дня не обійшлося без протестів: за годину до початку молебню своє незадоволення візитом російського гостя висловлювали представники ВО «Свобода». Цього разу, на відміну від минулого року, обійшлося без бійок та затримань. Мітинг був тихим, за словами активістів, його вирішили провести «якомога спокійніше», намагаючись уникати конфліктів.

Всі статті рубрики