«Антижук» став антилюдиною

«Антижук» став антилюдиною

«Жуки картоплю заїдають, — поскаржився знайомий. — І труїли вже, а не допомагає...» Проблема, що є нагальною для людей, нерідко стає приводом для наживи кмітливих організаторів. Потрібні засоби захисту рослин? Будь ласка! Та ще й відомої марки — російські «Престиж» і «Антижук». І хто розбереться, що фасуються «престижні антижуки» на околиці Сум? А якщо не допомагають, то це лише на руку виробникові: отже, люди знову прийдуть купувати «ліки» для картоплі, не уявляючи, що «антижук» уже перетворився на «антилюдину».

Посуньтеся, малі

Посуньтеся, малі

У вересні вихованці Первомайської школи мистецтв будуть займатися музикою вже в іншому приміщенні. Добротний будинок, що зводився у радянські часи як монументальна споруда для місцевого райкому Компартії, займуть знову чиновники. Наразі йдеться про мерію і депутатський корпус. Споруда, де управлінці працюють зараз, теж не дістанеться дітям, бо її планують віддати під офіси і магазини.

«Пігулки» від сірості й нудьги

«Пігулки» від сірості й нудьги

Ініціаторкою благодійної акції під девізом «Кольоровий світ» стала полтавська художниця Олена Одарич, яку свого часу столичні колеги запросили до участі в аналогічних «розмальовках» однієї з київських лікарень. Однак у дитячих закладах рідного міста також вистачає сірих, похмурих кольорів і одноманітності, відзначила Олена. І вирішила діяти, згуртувавши довкола себе невелику, але «могутню купку» небайдужих митців–однодумців. Їхніми «підшефними» в обласному центрі стали школа–інтернат №1, дитяче відділення психіатричної лікарні та поліклініка для малечі на вулиці Нікітченка. Саме тут на яскравих і багатобарвних настінних малюнках «ожили» козак Мамай та інші герої українського фольклору, традиційні сільські пейзажі, квіти, орнаменти тощо.

Всі статті рубрики