Телеведуча й акторка Руслана Писанка, яка на початку кар’єри глядачам розказувала про погоду, а тепер — про автомобілі, ще в 2009–му видала першу і поки що єдину книжку «Кулинарные соблазны от Киевской Руси». (В інтернеті навіть можна знайти вагу видання — 930 г). Певно, упродовж двох років семитисячний тираж російськомовної книжки читачі не розхапали, як гарячі пиріжки. Бо авторка на нещодавньому харківському фестивалі «Світ книги–2011» усе ще презентувала свої видрукувані кулінарні рецепти.
Головна цінність запропонованих Русланою страв — борщу, вареників, картопляників — їх національний колорит і фінансова доступність. Усі інгредієнти — абсолютно домашні, прості, без заморського доважку. Єдиним мінусом, як на сьогоднішній сидячий спосіб життя, може бути хіба що зависока калорійність багатьох запропонованих страв. Компенсувати цей недолік авторка радить зменшенням порції української смакоти. Мовляв, з’їжте невеликий шматочок — і тривалий час будете ситими. Для доказу навела рецепт бануша, який готують на Західній Україні: у киплячій сметані заварюється кукурудзяна крупа, а зверху цю майже готову страву посипають підсмаженими шкварками, пасерованими грибами і тертою бринзою. До такої невигадливої ситності авторка віднесла й рецепт запіканки зі звичайнісінької локшини. «Берете просту «радянську» вермішель, яйця, родзинки і цукор. Змішуєте їх ретельно, формуєте у вигляді тортика — і в духовку. Смакота неймовірна! — переконує зіркова господиня. — Одного разу я цю страву приготувала з локшини, яку власноруч нарізувала цілу ніч. Знайомий італієць, скуштувавши її, сказав, що це краще, ніж у нього на батьківщині».
Рецепт борщу, запропонований Русланою, доволі традиційний, але вона розкрила кілька власних секретів його приготування: «Цю страву я ніколи не переварюю. У мене борщ ніколи не кипить, а томиться на слабкому вогні у легкому «погойдуванні». Усе це заради того, аби він не переварився. Усі овочі мають хрумтіти. Колір борщу повинен бути рубіновий. Для цього до буряку під час тушкування капніть трішки лимонного соку».