Удар по нирках

Удар по нирках

Схоже на те, що конфлікт між німецькою приватною клінікою «Фрезеніус» та Черкаською обласною держадміністрацією щодо вартості гемодіалізу незабаром буде вичерпаний. Для врегулювання цінового питання у Черкаси приїжджав посол Німеччини в Україні Ганс–Юрген Гаймзьот.

Як п’ять тисяч років тому

Як п’ять тисяч років тому

Багатий на тематичні фестивалі Львів запрошує нас на чергову імпрезу — проект «ETHNO’лялька» у рамках фестивалю «Ляльковий світ», що відкрився учора й триватиме до 1 травня у Львівському палаці мистецтв. Як випливає з назви, предметом експонування, дослідження й розповсюдження виставки–ярмарку є етнічна лялька, особливо — лялька–мотанка. «У нас представлені як класичні техніки — мотанки з трави та тканини, так і альтернативні, зокрема, панчішні, килимові, гачковані (зроблені гачком), ляльки з пластику, текстильні, ляльки–тільди (популярні нині текстильні ляльки, створені норвезькою авторкою Тоне Фінангер. — Ред.). Хоча різноманіття мотанки продиктоване не так сучасними техніками, як автентичними регіональними особливостями», — ділиться з «УМ» автор ідеї проекту Ірина Сорокіна. Особливість мотанки можна відчути власними руками на майстер–класах з плетіння трав’яної, кукурудзяної та тканинної ляльки: навчання проходитиме наприкінці проекту, у вихідні. Хто знає, може, після цих тренінгів ви станете учасником «ETHNO’ляльки» як, приміром, майстриня Наталя Шевченко, яка свою першу мотанку зробила рівно рік тому.

Дiд i семеро козенят

Дiд i семеро козенят

Цілу зиму черкащани, які мешкають у першому під’їзді будинку № 29 по вулиці Героїв Дніпра, боролися за «місце під сонцем» з козами. Рогаті ще з осені минулого року «прописалися» в квартирі на п’ятому поверсі. Куди люди тільки не дзвонили зі скаргами на неймовірний сморід! Але до їхнього сусіда й господаря тих кіз — 74–річного Миколи Макаренка — ні вони, ні працівники служби утримання будинків «Митниця» та Черкаської міськради так і не достукалися: чоловік ні на кого не зважав.

П’ять проектів «прихватизації»?

П’ять проектів «прихватизації»?

Йдеться, звичайно, не про всі три тисячі гектарів, які офіційно закріплені в межах міста за ЧФ Російської Федерації в оренді, а лише 749 iз них. Позаяк ці гектари росіяни фактично не використовують для своїх безпосередніх потреб, їх варто пустити у вигідну справу — стратегічно важливі проекти, вирішили у міськдержадміністрації. Мовляв, у такий спосіб одномоментно можна залучити у розвиток міста аж 1,7 мільярда доларів інвестицій.

Всі статті рубрики