Генсек у зоні

Генсек у зоні

Учора Президент Янукович став провідником у зону. Чорнобильську. Він повіз туди відразу двох генеральних: Генсека ООН Пан Кі Муна та Генерального директора МАГАТЕ Юкідо Амано. Обоє гостей Чорнобиля були вражені. «Одна річ — почути про це, і зовсім інша — побачити на власні очі», — не знаходив слів для своїх емоцій Пан Кі Мун.

Сидiтиме довiчно?

Сидiтиме довiчно?

Учора по обiдi Днiпровський районний суд столицi розпочав оголошення обвинувального вироку колишньому народному депутатовi вiд БЮТ Вiктору Лозинському, а також екс­прокурору Голованiвського району Горбенку, екс­начальнику райвiддiлу мiлiцiї та колишньому єгерю Василю Передовицi. Усiх обвинувачуваних iз мiркувань безпеки конвой доправив до суду рiзними автозаками.

«Перевищив обов’язки» за допомогою рушницi

«Перевищив обов’язки» за допомогою рушницi

Справа з буковинським «лозинським» набирає обертів. Як учора писала «УМ», після інциденту біля водойми, де за несанкціоновану риболовлю чиновники Заставнівської райдержадміністрації за вказівкою її голови Михайла Бойчука нібито побили чотирьох місцевих мешканців, постраждалі зникли з поля зору журналістів. Двох із них, розповіли медики Чернівецької обласної клінічної лікарні, 19 квітня близько 4ї ранку кудись вивезли невідомі. Учора з’ясувалося, побитих людей відвезли у ресторан «Хрещатик» у Заставній. «Зять голови РДА забрав нас iз лікарні та відвіз у ресторан, де нас чекала дружина Михайла Бойчука. Згодом пiдійшов і він сам, — розповіли постраждалі Іван Абрамович та Микола Михайлюк. — Нас переконували відмовитися від свідчень, погрожували. Потім відвезли до міліції, де ми порвали свої заяви. Але в прокуратурі свідчення дали».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Діти, діти, де вас діти?

Діти, діти, де вас діти?

Як уже повідомляла «УМ», у 9й міській лікарні Дніпродзержинська медики вивозили мертвонароджених дітей у поліетиленових пакетах на місцеве сміттєзвалище. Проте самі люди в білих халатах своєї провини не визнають... мовляв, плоди труни не потребують.

Погром замовляли? Легалізовано!

Погром замовляли? Легалізовано!

Як уже писала «УМ», одна з малопомітних кримських партій iз промовистою назвою «Русскоє єдінство» хоче провести 9 травня у Львові свій марш. До повної «радості», центром міста планують понести 16-метровий червоний прапор. Подібні речі інакше, як провокацією, не назвеш, адже скільки б не приїхало кримських «бойовиків», усе одно місцевих активістів вуличних бійок iз «москалями під червоними прапорами» буде на порядок більше. Від маршу відхрестилися навіть львівські російські громади, які виступили проти, аби їхні інтереси захищали у такий спосіб. А днями Львівський окружний адміністративний суд відмовився розглядати позов «Фронту змін» щодо заборони проведення маршу.

За одного битого посадили двох

За одного битого посадили двох

Коломийський міськрайонний суд засудив двох учасників нападу на Василя Дем’яніва до ув’язнення, проте сам потерпілий учора повідомив «УМ», що подаватиме апеляцію на рішення суду, позаяк не згоден з обвинувальним висновком. Наша газета вже інформувала про замах на життя головного редактора «Коломийського вісника», який стався ввечері 23 березня минулого року в Коломиї неподалік будинку, в якому мешкає Дем’янів. Двоє нападників завдали відомому прикарпатському журналістові важких черепно–мозкових травм та зламали ногу.

Торгове місце депутата

Торгове місце депутата

Про кількамісячний непримиренний конфлікт між мером райцентру Збараж та більшістю депутатів міськради — зі скандалами, судами і шарпаниною — «УМ» уже писала. Позавчора ж суперечка продовжилася комічним інцидентом: депутати були змушені провести засідання сесії у фойє міськради, оскільки збаразький голова здав сесійну залу... в оренду заїжджим торговцям передвеликоднього краму.

«Молода команда»-2

«Молода команда»-2

Учора по обіді депутати Київради обрали собі нового секретаря. Головував на сесії Леонід Черновецький, який і запропонував проголосувати за Галину Герегу — депутатку від «Громадського активу Києва». Її кандидатуру вирішили підтримати депутати Блоку Черновецького ще у вівторок, після звільнення Олеся Довгого. На засідання пані Галина прийшла у компанії свого усміхненого попередника.

12-річна мама

12-річна мама

Малолітня мешканка села Сороки Пустомитівського району народила дiвчинку вагою 2150 грамів. Маля з’явилося на світ у Львові. Зараз, поки її батьки роблять ремонт у будинку, мамапiдлiток разом iз новонародженим перебувають у Пустомитівській районній лікарні. «І породілля, і дитина почуваються чудово. Маля набирає вагу, у матері є молоко», — повідомила «УМ» завідуюча дитячим відділенням Пустомитівської районної лікарні Андріана Шикула.

Всі статті рубрики