Окупанти «на привалі»

Окупанти «на привалі»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До святкування визволення міста від фашистських загарбників владна верхівка Одеси підійшла з усією відповідальністю. Відсвяткували яскраво, грандіозно, масштабно — як і належить місту–герою. Зокрема, до свята одесити підготували міжнародний військово–історичний фестиваль «За рідну Одесу», в рамках якого провели масштабну реконструкцію визволення Південної Пальміри. Свято вдалося б на славу, якби не казус. У переддень свята з ініціативи одеської влади у найбільш людних місцях Одеси — на зупинках громадського транспорту — з’явилися плакати на визвольну тематику, увінчані орденом «За відвагу». Як помітили уважні одесити, на цих плакатах поряд зі світлинами радянських воїнів–визволителів красуються знімки, датовані 1941 роком, із зображенням румунських окупантів.

Гуртуймося, браття!

Гуртуймося, браття!

«Ми тут почуваємося гірше, ніж українці в діаспорі в інших країнах, — наголосив у доповіді під час суботніх зборів Конгресу українців Севастополя його голова Богдан Мороз, якого, до слова, знову переобрали на цю посаду. — Численні вихідці з Галичини, Вінниччини, Київщини, Полтавщини, Сумщини — практично з усієї України — опинились у Севастополі, ніби в бандустані. Без можливостей розвитку своєї, державної, мови, церкви, історичних знань, а місцева влада за жодних умов не хоче чути нас».

Сталін тут не стоятиме

Сталін тут не стоятиме

Майже тиждень лучани не могли спокійно пройти повз намет із червоними комуністичними стягами, в якому луцькі комсомольці, представники Антифашистського комітету, організували збір коштів на відновлення пам’ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі. І хоча організатори отримали офіційний дозвіл міськ­ради на проведення акції, червоний намет діяв на більшість перехожих, як червона полотнина на бика. Комсомольці провокували локальні ідеологічні сутички, одягаючи футболки з написами «Єдиної Росії» та дражнилися, що й у Луцьку теж невдовзі встановлять монумент Сталіну.

Зупинили на півсотні

Зупинили на півсотні

Загалом після вживання інфікованої продукції з центральної молочної кухні №1 Донецька на лікарняні ліжка потрапили шістдесят малюків. Саме таку остаточну цифру називають донецькі санепідеміологи, пояснюючи, що на цій позначці хвиля інфекції зупинилася. «З 9 квітня нових випадків захворювання серед дітей, які перебувають під медичним наглядом, зареєстровано не було. Проте протиепідемічні заходи проводять згідно з планом, вогнище інфекції локалізовано», — розповів головний державний санітарний лікар Донецької області Володимир Денисенко.

«Десантник» повернувся з війни

«Десантник» повернувся з війни

«Костянтина Ольшанського», який евакуював з охопленої війною Лівії більше сотні людей, у порту Севастополя урочисто, з військовим оркестром зустріли представники місцевої влади, командування Військово–морських сил, численні городяни та родичі евакуйованих. На борту, в окремих каютах і переобладнаному танковому трюмі судна, знайшли надійний прихисток 114 осіб. Серед них — 85 громадян України (11 дітей, 44 жінки і 30 чоловіків).

Контрабанда чи ошуканство?

Контрабанда чи ошуканство?

Венесуельська влада затримала грецький балкер Maria L з двома українцями, греками, індонезійцями та чилійцями на борту. Причина — на судні виявили наркотики. «Пакети з 400 кілограмами кокаїну знайшли прикріпленими до підводної частини балкера в районі рульового пристрою, після чого судно затримали, а екіпаж заарештували», — повідомляє інтернет–видання «Морський бюлетень Совфрахт». У Міністерстві закордонних справ «УМ» повідомили, що наразі перевіряють інформацію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зять мера — розбійник?

Зять мера — розбійник?

Учора перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін пояснив причини резонансного затримання голови фракції Блоку Черновецького у Київраді Дениса Комарницького, якого заарештували минулої п’ятниці. Виявляється, наприкінці минулого тижня Генпрокуратура порушила кримінальну справу не лише проти депутата Комарницького, а й проти зятя мера Києва Леоніда Черновецького В’ячеслава Супруненка.

Всі статті рубрики