Триколірний чобіт без халяв

Триколірний чобіт без халяв

Уся Італія цими днями забарвлена у зелено–біло–червоні кольори національного прапора: в країні відбуваються грандіозні святкування 150–ї річниці об’єднання. Саме 17 березня південні та північні італійські землі остаточно злилися в єдину державу, першим королем якої парламент проголосив Віктора Еммануеля ІІ. Вчорашній день в Італії був вихідним, а масові святкування почалися ще напередодні. Ніч із середи на четвер було проголошено «Ніччю триколора», тому народні гуляння тривали до ранку. У Римі з нагоди урочистостей музеї працювали до другої години ночі — вхід безкоштовний. Безкоштовними є й концерти найвідоміших артистів Італії на встановлених у багатьох кварталах столиці вуличних сценах.

Вітер в море дув…

Вітер в море дув…

Ситуація на аварійних енергоблоках японської АЕС «Фукусіма–1» стає дедалі небезпечнішою. Вчора увесь день тривала операція з охолодження реакторів, постраждалих після землетрусу та цунамі. Спершу підвищену температуру намагалися збити, поливаючи енергоблоки морською водою, яку зачерпували в океані й виливали на АЕС військові гелікоптери. Втім операція тривала лише 12 хвилин — надалі було вирішено, що ефективніше в цьому випадку спрацюють пожежні машини. Щоправда, ні вони, ні поліцейські водомети не забезпечили належного ефекту — розпечені третій та четвертий реактори, в яких після цунамі вийшли з ладу системи охолодження, залишаються на межі вибуху. Але про те, наскільки близькою є ця межа, фахівці затято сперечаються. Одні запевняють, що хвилюватися не варто, інші закликають бити на сполох і прогнозують: до вибуху реактора (принаймні одного з них) залишилися лічені години.

«Теребі хосо»: до і після цунамі

«Теребі хосо»: до і після цунамі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Землетрус і цунамі в Японії «підкинули» для світових інформагенцій новину і про громадську телерадіокомпанію Країни Східного Сонця: NHK дозволила газетам безкоштовно (із зазначенням джерела) публікувати фото, зроблені зі стоп–кадрів її відео, проте категорично заборонила трансляцію відео. «Ми розіслали своїх кореспондентів повсюди, й самі можемо транслювати своє відео, — пояснив таку позицію піар–відділ компанії. — Тож охочим варто звернутися до нашого каналу або сайту, щоб його переглянути». Таке рішення захистити свою інтелектуальну власність, обмежуючи доступ громадськості до надважливої події, дещо здивувало як японську медійну спільноту, так і світову. модные Канадские пуховики

Всі статті рубрики