На «Барабашовці» все спокійно?

На «Барабашовці» все спокійно?

Майже місяць харківський торговий центр «Барабашово», що належить концерну «АВЕК» народного депутата Олександра Фельдмана, перебував під пильним прицільним поглядом правоохоронних органів. Спочатку до центрального офісу бізнес–структури нагрянули бійці у чорних масках, а згодом почалися перевірки і на речовому ринку, що входить до «АВЕК». «Порушено кримінальну справу за статтею 358 (підробка документів) по одній iз комерційних фірм, що має фінансово–господарські стосунки з концерном, — прокоментував активність своїх колег прокурор області Геннадій Тюрин. — Слідство дійшло висновку, що треба прослідкувати увесь ланцюжок взаємостосунків. Для цього і проводилися обшуки на підприємстві».

В Антарктиді — з Богом

В Антарктиді — з Богом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шістнадцята Українська антарктична експедиція стала першою в рамках нової Державної цільової науково–технічної програми проведення досліджень нашої держави в Антарктиці протягом 2011—2020 років. Традиційна церемонія проводів українських полярників відбулася вчора в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформації.

З вішалки — в «Арсенал»

З вішалки — в «Арсенал»

Ніч із вівторка на середу для українських дизайнерів видалася напруженою: перед початком 28–го Ukrainian Fashion Week (Українського тижня моди) дошивали останні ниточки, ґудзики й петельки. Свято і водночас найвідповідальніший для модельєрів іспит почалося вчора увечері в Національному культурно–мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал». До 21 березня свої колекції «прет–а–порте» — «моди з вішалки» — на сезон осінь–зима/2011—12 продемонструють 50 дизайнерських марок. З них 36 представлять перші лінії своїх брендів, а 14 дизайнерів візьмуть участь у проектах New Names («Нові обличчя») та Fresh Fashion («Свіжа мода»), повідомляє прес–служба.

Психоз на виїзді

Психоз на виїзді

Трагедія сталася в понеділок у місті Равенна у квартирі старенької італійки, яку доглядала наша 31–річна співвітчизниця. Як повідомляє товариство «Українці в Італії», першими на сполох забили сусіди, які почули страшні крики. Люди викликали правоохоронців, ті разом iз пожежниками виламали двері й побачили закривавлену літню жінку. На жаль, їй допомога вже не знадобилася — українська «нянька» вдарила італійку кухонним ножем у шию.

Пішов незламний...

Пішов незламний...

У ніч на 16 березня пішов із життя відомий правозахисник, дисидент, один із засновників Української гельсінської спілки Іван Гель. Йому було лише 73, але підточене багаторічним ув’язненням здоров’я остаточно підірвала важка хвороба.

Книжкам у храмі не місце?

Книжкам у храмі не місце?

Найпотужніша львівська наукова бібліотека імені Стефаника «не витримала» і звернулася до суду з позовом на ухвалу міської ради. Нагадаємо, за ухвалою міських депутатів храм апостолів Петра і Павла, або ж костел єзуїтів, передали Львівській архієпархії Української греко–католицької церкви. Суть проблеми в тому, що «совєтська» влада свого часу віддала один iз найбільших львівських храмів у розпорядження бібліотеки, яка там влаштувала книгосховище.

Самвидав «по–київськи»

Самвидав «по–київськи»

«Газету по–київськи», яка входить до холдингу олігарха Ігоря Коломойського «Главред–медіа», учора знову можна було читати лише в iнтернетi. Коли читачам чекати друкованого номера, нині не знають ані керівництво газети, ані журналісти. Останні переконані: проблеми з друком мають суто політичний характер і є помстою власників за небажання редакцiї відмовитися від критики влади. «У нас є всі підстави вважати, що нинішній безпрецедентний тиск пов’язаний з появою останнім часом низки чесних публікацій. У цілому складається враження, що комусь хочеться задушити «Газету по–київськи», яка відома як джерело об’єктивної і, ймовірно, не завжди упередженої інформації», — йдеться у вiдкритому листі колективу редакції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики