Лівійська «Роксолана» вже вдома

Лівійська «Роксолана» вже вдома

38–рiчна українка, яку американські дипломати, згідно з оприлюдненими сайтом «Вікілікс» таємними депешами, вважали ледве не коханкою лідера Лівії Муаммара Каддафі, разом із ще майже двома сотнями евакуйованих iз буремної африканської країни українців прилетіла до Києва в ніч на неділю спеціальним авіарейсом Міністерства оборони. В аеропорту «Бориспіль» на жінку після довгої розлуки з нетерпінням очікували рідні: донька Тетяна та мама.

Освітній «МакТабак»

Освітній «МакТабак»

Ректор Українського католицького університету Борис Гудзяк вважає, що освіту хочуть поставити на коліна. «Сьогодні є страх: і люди бояться, і ректори бояться. Хотілося б заохотити один одного, але поки що не вдається», — розповів ректор Українського католицького університету в інтерв’ю Радіо «Свобода».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україномовні? Значить «проблемні»!

Україномовні? Значить «проблемні»!

Поки Президент Віктор Янукович чекає від міністра освіти Дмитра Табачника пояснень щодо закриття українських шкіл на Донеччині у рамках так званої реформи, в області триває насильницька деукраїнізація. Реакцію гаранта очікують скоро. Принаймні так пообіцяв сам глава держави під час телеспілкування з країною. А тим часом під горнило «оптимізації» потрапила ЗОШ № 44 (1—3 ступенів) у місті Макіївка. Стиль аналогічний: думки батьків ніхто не питав, а щодо педколективу — годі й казати. Демократія по–донецьки: наказ згори — спробуй не виконай...

Угору підніміть квитки!

Угору підніміть квитки!

Щоправда, проведення акції, організованої студентськими та молодіжними організаціями, зокрема незалежною студентською профспілкою «Пряма дія» та рухом «Відсіч», заледве не зірвали представники ВО «Свобода», які прийшли під стіни парламенту дещо раніше й, за словами самих студентів, намагалися завадити організаторам протестувати проти Закону «Про вищу освіту».

Зима пішла, недуги залишилися

Зима пішла, недуги залишилися

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого тижня грипом та гострими респіраторними хворобами захворіли більше 15 тисяч мешканців Одещини, з яких більше 10 тисяч — діти віком до 18 років. Таким чином епідеміологічний поріг був перевищений на 6 відсотків, що й зумовило оголошення карантину. Наразі також заборонено всі масові заходи за участю дітей — фестивалі, конкурси, олімпіади, спортивні змагання, екскурсії тощо. На цей період перерви між сеансами у кінотеатрах стануть довшими, а дитячі театральні вистави й узагалі скасують.

Шлам, як на Марсі

Шлам, як на Марсі

Жителів Миколаївської області охопила паніка: їхні будинки, дерева, сади і домашні тварини вкрив шар невідомого червоного пилу, позбутися якого просто не можливо. Люди дуже схвильовані та побоюються за своє здоров’я. Погіршилася ситуація і на дорогах: «червона» мряка огорнула трасу, що неподалiк, і проїжджаючі з подивом спостерігають незвичний густий «туман».

Згорів у «Ланосі»

Згорів у «Ланосі»

Трагедія сталася в ніч iз неділі на понеділок у районному центрі Жашків Черкаської області по вулиці Чапаєва приблизно о 0.30, де загорівся припаркований «Ланос», що належав прокурору району, 39–річному Олегу Осипенку. Пожежники терміново прибули на місце загорання і впоралися з вогнем швидко, хоча автомобіль палав, наче факел.

Всі статті рубрики