Не встояла Христова Церква на піску

Не встояла Христова Церква на піску

Щонайменше 65 людей загинули та ще близько 200 залишаються під завалами внаслідок руйнівного землетрусу, який учора сколихнув Нову Зеландію. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, американська сейсмічна служба приблизно опівдні за місцевим часом зареєструвала поштовх магнітудою 6,3 бала за 10 км на північний схід від міста Крайстчерч (у перекладі з англійської — Христова Церква). Епіцентр був на дуже малій глибині — лише 5 км, тому в місті з населенням 370 тисяч мешканців завалилися десятки будинків. Особливо постраждав центр міста з його історичними пам’ятками. Мер Крайстчерча Боб Паркер запровадив у місті надзвичайний стан і закликав городян залишити навіть уцілілі помешкання, адже можливі повторні поштовхи. Енергопостачання здійснюється з перебоями, у багатьох будинках після поштовху пошкоджена електропроводка спричинила пожежі, які гасять iз гелікоптерів.

Наших там не було

Наших там не було

Учора опівдні інформаційний простір вибухнув «новиною»: нібито пілоти, які на винищувачах обстрілювали антиурядових повстанців у Лівії, були українцями. Про це повідомило американське «розвідувально–аналітичне» видання «Стратфор» iз посиланням на неназвані «дипломатичні джерела в регіоні». Гнобити лівійських повстанців українським пілотам нібито допомагала ще й італійська мафія, яка керувала кораблями, що атакували демонстрантів у містах Тріполі та Бенгазі, розташованих на березі Середземного моря.

Сутінки диктатора

Сутінки диктатора

Лівійський лідер Муаммар Кадафі вдається до крайніх заходів у спробах за будь–яку ціну втриматися при владі. Кількість жертв в охопленій народним повстанням Лівії сягнула 400. Після кривавої лазні, яку влаштували урядові війська та найманці з інших африканських країн минулими вихідними в центрі повстання — місті Бенгазі на сході країни, позавчора військові винищувачі розстріляли антиурядових демонстрантів у кількох районах столиці Тріполі, про що повідомив із посиланням на свідків телеканал «Аль–Джазіра». Вчора на «зачистку» цих столичних районів влада кинула елітні підрозділи спецназу та африканських найманців, які за високу платню зберігають вірність диктатору. Та сама «Аль–Джазіра» повідомила, що ці бойовики Каддафі розстрілюють людей із кулеметів у столичних районах Таджура, Фашлума та Сук аль–Джумаа, і кількість загиблих обраховується сотнями.

За інформацією агенції «Рейтер», учора пожежа охопила будинок уряду Лівії, в якому також відбуваються засідання лівійського парламенту. Раніше демонстранти розгромили в столиці приміщення державного радіо та телебачення. Влада Єгипту закрила свій кордон з Лівією, але при цьому організувала біля нього військово–польовий шпиталь, куди звозять поранених зі східних провінцій Лівії, які перші здійняли повстання проти диктатора.

Всі статті рубрики