Сольна партія

01.02.2011

Комуністична партія вже позбулася Леоніда Грача, вже виключила з партії його сподвижників, які допомагали організовувати нелегітимну партійну конференцію у Криму, але для надійності ще й вирішила ліквідувати 15 осередків на півострові. Організації, заплямовані співпрацею з Грачем, розпущено за «антипартійну діяльність». Натомість пленум ЦК Компартії постановив провести перереєстрацію осередків, повідомила прес–служба КПУ.

Сам Грач із цього приводу, схоже, зов­сім не засмутився. Він обіцяв започаткувати свою партію. Отож конкуренція, яка розгорталася між двома амбіційними політиками в межах однієї сили, вийде на вищий щабель. «Я, природно, виступаю за чистоту марксизму, і боротьбу за очищення симоненківської партії вестиму до кінця, зокрема шляхом створення політичної структури», — сказав Грач у коментарі УНІАН. Він також розкритикував Симоненка, який «торгує тілом партії на догоду своєму череву і гаманцю», й здався у найми «олігархічному донецькому капіталу».

Пленум Компартії також ухвалив заяву про політичну ситуацію в Україні. Зокрема, комуністи обурилися тим, що нинішня влада не розгорнула активну «дебандеризацію» країни. Компартія також вважає, що влада сприяє... відродженню правих сил. «Очевидне стремління певних сил витіснити Компартію з політичного процесу, повернути Україну до «ющенківщини без Ющенка», що відкриває шлях до реваншу найбільш реакційних, правонаціоналістичних, прозахідних сил», — йдеться у заяві КПУ.