ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Синтетика для молодих

Синтетика для молодих

Напевно, організатори Кубка чемпіонів СНД та Балтії, якому цього року виповнюється 19, хіба за інерцією розсилають запрошення в надії побачити найсильніші клуби пострадянського простору. Відтоді, як у 2002 році під куполом московського спорткомплексу «Олімпійський» 27 тисяч глядачів оцінили захоплююче фінальне протистояння «основ» «Спартака» та київського «Динамо», турнір втратив популярність. Тепер до Росії їдуть резервні склади відомих команд, окремі країни замість чемпіонів делегують призерів або взагалі ігнорують турнір на штучному покритті. Аби не порушувати структуру змагань (чотири квартети по чотири команди), організатори з 2007 року запрошують колективи із держав, що не входили у СРСР.

Непередбачуваний пересувний «цирк»

Непередбачуваний пересувний «цирк»

Років сім тому на чемпіонаті світу у вищому дивізіоні авторові цих рядків довелося почути від журналіста агенції «Рейтер» саркастичне порівняння матчу збірних Японії й України із грою «кульгавих проти одноногих». Відтоді рівень майстерності провідних українських хокеїстів, переважно гравців «Сокола», аж ніяк не зростав, молода зміна не з’являлася, і наш хокей дійшов, що називається, «до ручки». Один із ветеранів, захисник Андрій Срюбко, відверто говорить, що перед київською командою нині не стоїть жодних турнірних зав­дань. «Сокіл» розібраний і існує в непристойних, як для клубу такого рівня, умовах: без фінансування й гарячої води в роздягальні. У «біло–синіх» не вистачає навіть виконавців на участь у чемпіонаті України! Минулої суботи резервісти дістали на горіхи в Донецьку від амбітного лідера. Про що тренер «соколят» Анатолій Степанищев відгукнувся різко: «Пора закінчувати цей цирк».

Знову «дерев’яні»

Знову «дерев’яні»

Часто кажуть, що більш прикрим для спортсменів є навіть не останнє, а четверте місце. Умовну медаль, яку жартома називають «дерев’яною», українські біатлоністи здобували вже на п’яти етапах нинішнього Кубка світу. Так сталося й на змаганнях у німецькому Рупольдингу, що закінчилися позавчора ввечері: найкращим показником для наших виявилося четверте місце Валентини Семеренко в індивідуальній гонці. Утім у біатлоні після фінішу може тішитися не лише трійка призерів, а й спортсмени, що розташувалися одразу за ними. Хоча четверта позиція не приносить конкретної медалі, але бере участь у квітковій церемонії, і за неї нараховують чимало очок у заліки Кубка світу та Кубка націй. А в українців у Рупольдингу з очками, принаймні в жінок, усе було гаразд: чергової порції набраних балів вистачило, аби залишитися у трійці лідерів заліку Кубка націй. А ось чоловіча команда останнім часом переживає спад...

Наш прапор над Буенос–Айресом

Наш прапор над Буенос–Айресом

Уперше українці намагалися виступити на цьому знаменитому ралі–рейді три роки тому. Двічі «Дакар» не підпускав до себе Вадима Нестерчука: у 2008–му «автопробіг» по Африці скасували через загрозу життю учасників, а наступного року Вадимову машину не допустили до старту в Південній Америці. Минулого сезону Нестерчук нарешті виїхав на маршрут «Дакара» в Аргентині й Чилі, але добрався лише до восьмого етапу, після чого припинив боротьбу через поламку свого «Міцубісі».

Надія на сильних

Надія на сильних

У світі спорту тенісисти, мабуть, мають найкоротшу відпустку. Перерва між турнірами в календарях АТР і WTA триває лише місяць — грудень, але ж і в цей час уже варто тренуватися, готуючись до нових баталій. Адже вже з січня стартують змагання в Австралії й Новій Зеландії, які передують першому в році турніру серії «Великого шолома» — відкритому чемпіонату Австралії. З одного боку, тенісистам можна поспівчувати через напружений ритм, з іншого — позаздрити їхнім високим заробіткам. От і цьогорічний «Аустреліен оупен» приніс рекордний призовий фонд — 24 мільйони доларів, що на 3,8% більше, ніж торік.

Всі статті рубрики