Європа поділена на холодну, мокру та гарячу

Європа поділена на холодну, мокру та гарячу

Природа ніби бавиться укладанням на Європейському континенті якогось дивного температурного пазла. Поки ЗМІ коментують потужний удар зими по Північній, Західній і Центральній Європі, пишуть про сотні скасованих авіарейсів, занесені снігом траси та десятки замерзлих на смерть людей, менш помітними залишаються протилежні температурні рекорди на південній стороні. Женский лыжный костюм Columbia

Ліки «Вікілікс»

Ліки «Вікілікс»

Британська газета «Гардіан» повідомила, що Джуліан Ассандж — власник сайту «Вікілікс», який продовжує публікувати скандальні таємні документи американської дипломатії, — перебуває у Великій Британії, і поліція знає про його місце знаходження. За даними газетярів, британці не поспішають затримувати Ассанджа за ордером на арешт, виданим Стокгольмським окружним судом 18 листопада, оскільки в ньому містяться «формальні помилки». Мовляв, судді вказали лише найтяжчі злочини австралійця, а не всі.

Східний експрес

Східний експрес

У Китаї вважають, що залізничники найбільш технічно «просунутих» країн світу мають рівнятися на Піднебесну. Учора в КНР експрес «Гармонія» (потяг для комерційних пасажирських перевезень CRH380A) встановив новий світовий рекорд, розвинувши на дорозі між Пекіном і Шанхаєм швидкість 486,1 км/год. Принаймні про рекорд кажуть самі китайці. Із ними не погоджуються в Європі, де ще в лютому 2007–го французький поїзд TGV на лінії Париж–Страсбург показав швидкість 553 км/год.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Блакитна кров із домішками коричневого

Блакитна кров із домішками коричневого

Батько 66–річної шведської королеви Сильвії — Вальтер Зоммерлат — був активним діячем нацистської партії Німеччини та керував фабрикою, яку відібрав у євреїв і заробив на ній великі статки, виробляючи озброєння. Цю сенсаційну новину повідомив шведський канал TV4 у програмі розслідувань «Холодні факти». За твердженням королеви Сильвії, дочки німецького бізнесмена та бразилійки, її батько був «політично пасивним». Але документи, роздобуті шведськими журналістами в Берліні та Латинській Америці, свідчать про те, що Вальтер Зоммерлат вступив до нацистської партії ще 1934 року й активно переслідував євреїв.

Щоб запам’ятати пам’ятки такими

Щоб запам’ятати пам’ятки такими

Організація Об’єднаних Націй із питань освіти, науки й культури скерувала до Італії місію експертів для оцінки збереження археологічного комплексу Помпеї. Стурбованість ЮНЕСКО цілком зрозуміла: у листопаді в Помпеї завалилася будівля античної школи гладіаторів, а цього тижня сталися нові руйнації, зокрема, обвалилася стіна в Будинку мораліста. Завданням місії ЮНЕСКО є попередження руйнації інших споруд історичного комплексу. А така загроза — дуже серйозна, з огляду на урізання урядом Сильвіо Берлусконі бюджетних видатків на культуру та охорону історичних пам’яток. Доповідь місії експертів за підсумками моніторингу Помпеї буде представлена на наступному засіданні Комітету світової спадщини в Бахрейні в червні 2011 року.

Життя як диво — миш’як як харч

Життя як диво — миш’як як харч

Учені Національної космічної агенції США відкрили цілком відмінну від відомих форму життя. І зробили це не в космосі, а на нашій планеті — в каліфорнійському озері Моно. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, виявлена в цій водоймі бактерія живе за рахунок миш’яку, який також входить у структуру її ДНК. Тобто хімічний елемент, що є вбивчою отрутою для відомих нам досі форм органічного життя на планеті Земля, — головне джерело існування для новоявленого типу організмів. У НАСА вважають, що це відкриття вказує шлях до нових горизонтів у найрізноманітніших галузях, від медицини до альтернативних джерел енергії.

Сонячний Папа

Сонячний Папа

Бенедикт XVI бажає пересуватися папамобілем, який працює на сонячних батареях, і Ватикан очікує на відповідну пропозицію від розробників. Про це повідомив губернатор держави–міста Ватикан Джованні Лайоло. За словами кардинала Лайоло, це черговий хід Папи Римського заради пропаганди відновлювальних джерел енергії та турботи про нашу планету, що є його пріоритетами.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики