Самі собі вороги?

Самі собі вороги?

Минулої неділі грецький суд визнав шістьох українських моряків винними у порушенні правил безпеки мореплавства, що стало причиною затоплення їхнього вантажного судна «Крістін». Також екіпаж звинуватили в забрудненні Іонічного моря нафтопродуктами. Найсуворіше покарання отримав капітан «Крістін» — грецькі служителі Феміди засудили українця до п’яти років тюремного ув’язнення. Інші п’ятеро моряків отримали по чотири роки в’язниці.

Влада перемагає

Влада перемагає

Минулої неділі у Польщі відбувся перший тур місцевих виборів: громадяни обира­ли мерів­ міст, керів­ни­ків­ територіально–­адмі­ністративних оди­­ниць та депутатів місцевих законодавчих органів. Попри запеклу, не без бруду виборчу кампанію, явка виборців була не надто високою — на рівні 47 відсотків. У тих місцевостях, де жоден із кандидатів у першому турі не набрав понад 50 відсотків голосів, виборцям доведеться ще раз прийти на виборчі дільниці 5 грудня.

Одна за всіх, і всі — за Ірландію

Одна за всіх, і всі — за Ірландію

Міністри фінансів ЄС ухвалили рішення про надання фінансової допомоги Ірландії, яка опинилася на межі дефолту. Про це на спільній прес–конференції повідомив очільник головного фінансового відомства Словаччини Іван Міклош. Вартість пакета допомоги Дубліну не повинна перевищити 100 мільярдів євро. Схвалений план фінансової допомоги Ірландії — це запобіжний захід, який має попередити поширення фінансової кризи на інші країни Європейського Союзу, передусім на Іспанію та Португалію, котрі також перебувають у скрутному становищі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гіркий європейський мед Януковича

Гіркий європейський мед Януковича

Із Брюсселя Віктор Янукович привезе дві новини: добру і погану. Погана, власне, вже давно й не новина: підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом у найближчій перспективі не значиться. Хоча нинішня влада, бодай у цьому дотримуючись традицій попередньої, до останнього не поспішала визнавати той факт, що завершити переговори про створення зони вільної торгівлі (об яку, власне, й зашпортався «асоціативний» процес) до нинішнього, вже 14–го саміту Україна — ЄС аж ніяк не вдасться. І в цьому, між іншим, є не лише мінуси. Адже українські дипломати, які, незважаючи на зміну кон’юнктури на Банковій і навіть у найвищих кабінетах на Михайлівській площі, послідовно проводять переговори з Євросоюзом, дбають передусім про дотримання національних інтересів.

Лісабонський успіх

Лісабонський успіх

Переважна більшість коментаторів визнала саміт глав 28 держав–членів НАТО, який минулої суботи завершився в Лісабоні, напрочуд успішним. Учасники засідання затвердили нову стратегічну концепцію Північноатлантичного Альянсу на найближчі десять років, домовилися розвивати систему європейської протиракетної оборони, запросивши при цьому до співпраці Росію, та ухвалили рішення про поступове виведення військ НАТО з Афганістану, яке планується повністю завершити до кінця 2014 року. Тож і сам генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен мав підстави назвати Лісабонський саміт «великим успіхом».

Всі статті рубрики