НЬЮЗРУМ

17.11.2010

Мінкульт за музеї?

Заступник міністра культури і туризму Тимофій Кохан запевнив, що жоден музей із території Києво–Печерської лаври не буде відселений, поки йому не знайдуть інше відповідне приміщення, повідомляє УНІАН. «Я уповноважений передати позицію міністра культури, міністерства стосовно цього питання. Жоден із музеїв, які зараз знаходяться на території Лаври, не буде відселений, поки для цього музею не буде знайдено адекватне приміщення для експозиції. До цього моменту ніяких переїздів, переселень не буде», — запевнив він. При цьому Кохан висловив думку, що найкраще було б розмістити ці музеї на території «Мистецького арсеналу».

Нагадаємо, відповідно до розпорядження Кабміну, виселенням з території Лаври організацій, діяльність яких не пов’язана з роботою заповідника (серед яких і музеї) займається спеціально створена робоча група, до якої, зокрема, входить і Михайло Кулиняк.

«Глухота» отримала перший приз

Короткометражна картина українського режисера Мирослава Слабошпицького «Глухота» отримала нагороду на Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів (10—14 листопада) у швейцарському місті Вінтертур, повідомляє «Укрінформ». Слабошпицький здобув заохочувальний приз журі за режисерський талант у розмірі 10 тис. франків. У підсумку журі відзначило, що режисер створив «вражаючу мікро–історію про політичний тиск і контроль, де глядач виступає у ролі прямого свідка».

Прем’єра «Глухоти» відбулася у лютому цього року в конкурсній програмі «Берлінале». Фільм також брав участь у конкурсі фестивалю FF600 (Любляна, Словенія), «Фестивалі Фестивалів» (Санкт–Петербург, Росія), у МКФ у Спліті (Хорватія) та МКФ у Марта Віньярд (США).