І переможці стануть переможеними?

І переможці стануть переможеними?

Із позовом до суду звернувся голова черкаської обласної організації партії «Наша Україна» Олександр Черевко. Екс–«губернатор», який був кандидатом у депутати облради, оскаржує в окружному адміністративному суді результати виборів на своїй малій батьківщині — у Звенигородському одномандатному мажоритарному окрузі №8.

Голова замість кабана

Голова замість кабана

Минулих вихідних на Рівненщині почалося полювання на диких копитних звірів. Як це часто буває на «відкритті», від куль та картечі потерпає не лише звірина, а й самі мисливці. І навіть високопоставлені. Цьогоріч під обстріл потрапив голова Рівненської облради Олександр Данильчук.

Дожити до перемоги

Дожити до перемоги

Цієї неділі, 14 листопада, в Україні відбудеться повторне голосування на місцевих виборах. Про це йдеться в постанові Центральної виборчої комісії. Вибори, згідно із законом, проведуть у тих округах, де результати голосування 31 жовтня було визнано недійсними або де кандидат–переможець, борони Боже, помер (а є вже й такі випадки).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шанс на повернення

Шанс на повернення

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У будь–якій країні, де зміна влади визначається голосами людей на виборах, підбиття підсумків кожного голосування — це початок підготовки до наступного. У цьому контексті підсумки місцевих виборів в Україні формують стартові позиції для політичних сил на вибори парламентські. А вони великою мірою визначатимуть місце і роль політиків та партій на найближчі роки — до президентських виборів і чергового «перезавантаження» політичного простору, пов’язаного з обранням нового глави держави. У свою чергу, політичні розклади визначатимуть, які інтереси і погляди громадян будуть представлені у владі і які цінності впливатимуть на визначення державної політики.

На місцевих виборах різні політичні сили ставили перед собою задачі, різні за реалістичністю, але схожі за амбітністю. Результати виявилися для багатьох несподіваними. Вони показують вразливість фаворитів — і залишають простір для маневру та надію на швидке відродження для сил, які ще вчора вважалися такими, що безнадійно програли.

Всі статті рубрики