І переможці стануть переможеними?

10.11.2010

Із позовом до суду звернувся голова черкаської обласної організації партії «Наша Україна» Олександр Черевко. Екс–«губернатор», який був кандидатом у депутати облради, оскаржує в окружному адміністративному суді результати виборів на своїй малій батьківщині — у Звенигородському одномандатному мажоритарному окрузі №8.

Черевко якимось дивним чином із переможця став переможеним. Хоча має на руках протокол районної виборчої комісії з мокрою печаткою про підсумки голосування, де чорним по білому написано, що він переміг. За «нашоукраїнця» Черевка проголосували 3369 виборців, а за його опонента — «регіонала» Олександра Дудника — 3200.

Ці дані мала й обласна виборча комісія, але вона оголосила, що перемогу здобув пан Дудник. На що спиралася комісія — колишньому очільникові області дізнатися не вдалося. «Сказали: сейф закрито, а голови ТВК на місці нема. Де вона — ніхто точно повідомити не зміг. Чи то поїхала десь, чи то пішла», — розповів «Україні молодій» Василь Довбуш, довірена особа кандидата Черевка.

Аби первинний протокол про результати виборів було визнано дійсним, «нашоукраїнці» й вирішили звертатися до суду.