Голова замість кабана

10.11.2010

Минулих вихідних на Рівненщині почалося полювання на диких копитних звірів. Як це часто буває на «відкритті», від куль та картечі потерпає не лише звірина, а й самі мисливці. І навіть високопоставлені. Цьогоріч під обстріл потрапив голова Рівненської облради Олександр Данильчук.

Як повідомляють різні джерела, у мисливське угіддя неподалік сіл Лісове та Золоте Дубровицького району вирушила високопоставлена компанія — із БЮТівцем Данильчуком були голова облдержадміністрації, «регіонал» Василь Берташ та ще чимало відомих у краї людей. А що — вибори закінчилися, можна й відпочити. Метою політично різношерстих мисливців стали дикі кабани, які розвелися у цих місцях у великій кількості.

Під час однієї із загонок єгерям удалося підняти кабана. Чи першого? Невідомо. Та вочевидь мисливці неправильно обрали позиції, бо після одного з пострілів — подейкують, із рушниці одного з голів райрад — дріб влучив чи то просто в ліву ногу мисливця з багаторічним досвідом Олександра Данильчука, чи то в її верхню частину — сідницю.

Мисливці пояснюють невдалий постріл по кабану або рикошетом від дерева, або поганою кучністю бою рушниці.

На цьому полювання припинилося, проте «швидку» не викликали — принаймні в Дубровицькій районній лікарні такого виклику не зареєстровано. У райвідділі міліції факт вогнепального поранення громадянина Данильчука також не зафіксовано.

Сам Олександр Данильчук, якого знову обрали депутатом облради, переконує, що почувається бадьоро і з ним «усе нормально».