Обама–мама — найвпливовіша

Обама–мама — найвпливовіша

Впливовий американський журнал «Форбс» оприлюднив черговий щорічний список 100 най­впливовіших жінок світу. Якщо інші рейтинги цього авторитетного часопису, наприклад, перелік 400 найбагатших людей світу, вирізняються ретельністю дослідження та чіткими критеріями оцінювання, то у виборі найвпливовіших жінок укладачів часопису занесло в бік американського патріотизму. Виявляється, більшість впливових жінок світу мешкають у США.

ВВП, я вся ваша!

ВВП, я вся ваша!

Учора прем’єр–міністр Росії Володимир Путін відзначив 58–й день народження. Святкування відбувалося в робочому режимі. Путін відбув до свого рідного міста Санкт–Петербурга, де провів зустріч із представниками профспілок та викладачами кількох ВНЗ. Дата, хай і не кругла, стала нагодою для висловлення вірнопідданих настроїв тими, хто добивається прихильності ВВП. Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який з улюбленців Москви потрапив в опалу і якого Кремль «мочить» у всіх своїх «медійних сортирах», у цьому випадку переступив через своє его та надіслав російському прем’єру поздоровчу телеграму зі словами: «Я впевнений, що ваш багатий досвід та авторитет керівника і надалі сприятимуть зміцненню партнерських відносин у руслі взаємоповаги та плідного співробітництва».

Премія Льосі — наслідок латиноамериканського буму

Премія Льосі — наслідок латиноамериканського буму

Лауреатом Нобелівської премії з літератури став перуанський письменник, драматург, публіцист, філософ і політичний діяч Маріо Варгас Льоса. Як зазначено в обґрунтуванні Нобелівського комітету, його відзначено за «картографію владних структур та пронизливі картини спротиву особистості, бунту і поразки». Льоса належить до того грона письменників та поетів, які роками претендують на Нобеля. Цього року нарешті настала і його черга.

Всі статті рубрики