ВВП, я вся ваша!

08.10.2010
ВВП, я вся ваша!

Чи не найпопулярніша сторінка еротичного календаря для Путіна. (Фото з сайту Krispotupchik.livejournal.com.)

Учора прем’єр–міністр Росії Володимир Путін відзначив 58–й день народження. Святкування відбувалося в робочому режимі. Путін відбув до свого рідного міста Санкт–Петербурга, де провів зустріч із представниками профспілок та викладачами кількох ВНЗ. Дата, хай і не кругла, стала нагодою для висловлення вірнопідданих настроїв тими, хто добивається прихильності ВВП. Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який з улюбленців Москви потрапив в опалу і якого Кремль «мочить» у всіх своїх «медійних сортирах», у цьому випадку переступив через своє его та надіслав російському прем’єру поздоровчу телеграму зі словами: «Я впевнений, що ваш багатий досвід та авторитет керівника і надалі сприятимуть зміцненню партнерських відносин у руслі взаємоповаги та плідного співробітництва».

Патріарх Московський та всієї Русі Кирил у вітальній телеграмі зазначив: «Період, упродовж якого ви несете своє служіння Вітчизні на вищих державних посадах, став часом зміцнення єдності країни, реалізації багатьох важливих проектів». А Прем’єр–міністр України Микола Азаров, вітаючи російського колегу, наголосив, що завдяки зусиллям Путіна «українсько–російське співробітництво, в тому числі і в економічній сфері, день за днем набирає силу, стає все більш змістовним та багатогранним».

Але поздоровлення всіх політиків затьмарив подарунок Путіну від студенток та випускниць журналістського факультету Московського державного університету. Дівчата подарували Володимиру Володимировичу календар з англомовною назвою Happy Birthday, Mr Putin! (явний натяк на еротичну пісню, якою свого часу Мерилін Монро поздоровила з днем народження президента США Джона Кеннеді).

Календар на 2011 рік, який спочатку оприлюднила у своєму блозі прес–секретар прокремлівського руху «Наші» Крістіна Потупчик, учора надійшов у продаж в одному з московських супермаркетів. На його сторінках — 12 фото дівчат у спокусливій нижній білизні, з іменами та прізвищами. Кожна відповідає одному з місяців і кожна посилає своє палке послання прем’єру на зразок: «Володимире Володимировичу, ви — найкращий», «Володимире Володимировичу, ми вас любимо» чи «Володимире Володимировичу, ліси вже загасили, а я все ще палаю».

Видання цього календаря викликало гнівну реакцію декана факультету журналістики МДУ Олени Вартанової. Щоправда, вона переймається не тим, що її студентки з’являються в еротичному виданні, а тим, що в ньому використано назву журфаку.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Після того як студентки–журналістки з МДУ подарували Путіну еротичний календар, їхні опозиційно налаштовані однокурсниці вирішили створити власний варіант презенту для прем’єра. Як повідомляє «Газета.ру», еротики в цьому календарі немає, зате є багато гострих запитань, які навряд чи створили ВВП святковий настрій. Шість студенток журфаку (по одній на кожні два місяці), стоячи із заклеєними хрест–навхрест ротами, запитують: «Коли випустять Ходорковського?», «Як інфляція вплине на хабарі?», «Хто вбив Анну Політковську?», «Коли буде наступний теракт?».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>