ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Виїзна сесія

Виїзна сесія

Сумський стадіон «Ювілейний» уже дев’ять років стоїть в очікуванні матчів високого рівня. Бувало, розіграти Кубок України сюди навідувалися «Динамо» й «Шахтар», торік тут проводили двобій за Суперкубок України. Але «на постійній основі» трибуни сучасної арени, розрахованої на 26 тисяч глядачів, спостерігають хіба за перипетіями баталій у другій лізі. Та й то нинішнього літа ФК «Суми» ледь не наказав довго жити — добре що знайшов фінансову підтримку в російського бізнесмена Костянтина Григоришина. А позавчора арена дочекалася ще одного «серйозного» поєдинку — ФФУ довірила Сумам провести фінал Кубка України серед жінок (до речі, він уперше відбувся не на столичному НТЦ ім. Баннікова. Близько двох тисяч місцевих глядачів і група підтримки з Харкова скористалися правом вільного входу, аби оцінити майстерність двох найкращих вітчизняних команд — чернігівської «Легенди» й харківського «Житлобуду–1». Публіка доброзичливо підбадьорювала учасниць матчу в прагненні приборкати «Джабулані», а грали дівчата саме цим підступним м’ячем.

Віталій Сидоренко: Нас можна вважати неофіційними чемпіонами Європи

Віталій Сидоренко: Нас можна вважати неофіційними чемпіонами Європи

От якби й у великому футболі так! У яких лише різновидах цієї гри українці не досягали успіху: чоловіча футзальна збірна не випадає з когорти найсильніших команд світу і має в активі «срібло» чемпіонату Європи; нападницю жіночої міні–футбольної збірної нещодавно визнали найкращою на планеті, «пляжники» теж піднялися на значну висоту: як уже повідомляла «УМ», національна команда з пляжного футболу нещодавно виграла європейський відбір до чемпіонату світу 2011 року в італійському Бібіоне, подолавши найсильніших представників Старого світу. Відтак Україну можна вважати неофіційним чемпіоном Європи, адже окремої першості серед команд Старого світу ще не проводять.

Важливу роль в тій перемозі відіграв 28–річний голкіпер українців Віталій Сидоренко, капітан команди: він хоч і пропустив через травму півфінальний та фінальний поєдинки, але саме його впевнена гра дозволила нашим хлопцям перемогти серйозних суперників у попередніх матчах. Після повернення збірної до Києва воротар тріумфаторів розповів «УМ» про свої враження від турніру в Італії та його наслідки і стан пляжного футболу в Україні загалом.

Зламаний універсал

Зламаний універсал

На чемпіонаті Європи в Барселоні найближче до п’єдесталу з–поміж українських легкоатлетів зупинилася стрибунка у довжину Вікторія Рибалко. Уже в першій заліковій спробі вона показала свій найкращий результат у сезоні (6,78 м), який дозволив посісти четверте місце. При цьому половину з шести спроб Віка зіпсувала заступами.

Вболіваємо проти

Вболіваємо проти

Окрім підтримки своєї команди у нинішній кваліфікації Ліги чемпіонів, прихильники «Динамо» водночас мають ще один інтерес — уболівання проти. Об’єктом неприязні виступають володарі «срібла» чемпіонатів Голландії та Туреччини, а також бронзовий призер першості Росії — це «Аякс», «Фенербахче» та «Зеніт». Якщо принаймні два клуби із названих не вийдуть до стикового раунду, наш віце–чемпіон стане «сіяним» і може сподіватися на слабшого суперника при жеребкуванні.

Всі статті рубрики