Сепаратисти всіх країн, дерзайте?

Сепаратисти всіх країн, дерзайте?

Рішення Міжнародного суду справедливості ООН, який постановив, що проголошена в лютому 2008 року декларація про незалежність провінції Косово від Сербії відповідає міжнародному праву, викликало бурхливу реакцію не лише у фігурантів цієї справи, а й в усього світу. Сторона позивача, зрозуміло, обурена. «Ми ніколи не погодимося з таким рішенням, ніколи не визнаємо незалежність Косова», — наголосив після оголошення вердикту в Гаазі міністр закордонних справ Сербії Вук Єремич. Аналогічна заява пролунала в Белграді з вуст президента Сербії Бориса Тадича. Обоє наголосили, що рішення Гаазького суду є лише консультативним, тому, мовляв, жодних наслідків не матиме.

«Не брат ти мені!»

«Не брат ти мені!»

Венесуела розірвала дипломатичні відносини з сусідньою Колумбією, яка звинуватила владу цієї країни в тому, що вона дозволяє перебування на своїй території колумбійських повстанців. «Ми не маємо іншого вибору, ніж із почуття гідності розірвати відносини з братнім колумбійським народом», — заявив президент Венесуели Уго Чавес. І додав, що «з болем у серці» привів у найвищу бойову готовність війська на кордоні з Колумбією, оскільки існує ризик, що президент Колумбії Альваро Урібе, керуючись «ненавистю до Венесуели», може перейти до воєнних дій.

Олімп передає естафету юним

Олімп передає естафету юним

Цьогорічні Олімпійські ігри ще зимою відгриміли у Ванкувері, а до відкриття літньої Олімпіади в Лондоні залишається два роки. Тому безсмертні мешканці грецького Олімпу, мабуть, неабияк здивувалися, коли вчора їхній спокій позапланово потурбувала урочиста церемонія запалення олімпійського вогню. Але Зевсу й компанії доведеться звикати: відтепер гості до них заходитимуть частіше. Адже з 2010 року до «звичайних» Олімпійських ігор додається ще й Молодіжна Олімпіада, яка також відбуватиметься раз на чотири роки. Із єдиною відмінністю: в ті роки, коли «ветерани» змагатимуться в зимових видах спорту, молодь виборюватиме нагороди в літніх, і навпаки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики