НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2010

Москва більше не платить Придністров’ю

Невизнана Придністровська Молдовська Республіка перестала отримувати фінансову допомогу від Росії, яка безперебійно надходить у регіон з 2008 року. Як повідомляє газета «Коммєрсант», на рахунок парламенту республіки не було перераховано третій щоквартальний транш, призначений на виплати пенсіонерам. За даними видання, про можливе припинення фінансування Москва попереджала Тирасполь ще взимку, вимагаючи забезпечити цільове використання російських коштів і провести незалежний аудит придністровського Республіканського банку. В Росії нібито отримали інформацію, що допомогу невизнаній республіці переводять на рахунок найбільшого з банків Придністров’я ЗАТ АКБ Газпромбанк, головою ради директорів якого є молодший син президента МПР Олег Смірнов.

Ситуація в Мексиканській затоці

Американська влада назвала перших підозрюваних у справі про аварію на нафтовидобувній платформі в Мексиканській затоці. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», ними стали два менеджери компанії «Брітіш петролеум», які в момент аварії перебували на борту платформи.

Тим часом із Мексиканської затоки виведено всі судна, задіяні в ліквідації наслідків розливу нафти. Причиною евакуації став тропічний шторм «Бонні», який насувається на регіон. Раніше штормове попередження у зв’язку з наближенням урагану було оголошено на Багамських островах, а вчора влада Луїзіани запровадила у штаті надзвичайний стан.

Аварія в Болівії

У Болівії вантажівка з пасажирами впала у прірву з висоти понад 200 метрів. Загинуло 20 людей, вижити вдалося тільки дев’ятирічній дівчинці, яка у важкому стані перебуває в лікарні. Аварія сталася на трасі, що сполучає тропічну зону Юнгас з адміністративною столицею країни Ла–Пасом. Як припускає місцева поліція, водій вантажівки, що перевозила людей і листя коки, заснув за кермом. За даними Панамериканської організації охорони здоров’я, щорічно в ДТП у Болівії гине близько тисячі осіб, майже 15 тисяч отримують поранення і травми.

Березовський заплатить екс–дружині $150 млн.

Лондонський суд у сімейних справах розірвав шлюб бізнесмена Бориса Березовського з його другою дружиною Галиною, зобов’язавши олігарха виплатити «колишній» рекордну для Британських островів суму — 100 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 150 мільйонів доларів). Як повідомляє британська газета «Гардіан», Березовський вирішив не подавати апеляцію, оскільки хоче якомога швидше одружитися зі своєю нинішньою подругою Оленою Горбуновою — вони живуть разом уже 15 років.

Із Галиною Березовський познайомився 1981 року, коли ще був професором математики в університеті Москви й отримував відповідну зарплату. Одружилися вони через десять років, після розлучення Бориса з першою дружиною Ніною, але прожили під одним дахом лише три роки.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>