Веласкеса на винос?

Веласкеса на винос?

Звісно, ми тричі плюнемо через плече й постукаємо по дереву, щоб у жодному столичному музеї не склалася ситуація, схожа на серпневу ніч 2008 року, коли з Одеського музею західного і східного мистецтва винесли картину пензля Караваджо «Поцілунок Іуди». Хоча в музейних сховищах Києва охорона краща — тут і ґрати, і сигналізація, проте співробітники Державної служби охорони можуть покинути приміщення, де зберігаються цінні предмети мистецтва. Про таку перспективу повідомила керівник Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлана Зоріна. «Уже липень, і на цей рік не було профінансовано ні копійки на охорону. Тільки два дні тому виділили півмільйона», — повідомила Зоріна на засіданні розширеної колегії КМДА й додала, що станом на 2 липня навіть ті гроші ще не дійшли до Служби охорони. На даний момент заборгованість КМДА перед охоронцями музеїв становить 2 мільйони 270 тисяч гривень. Пані Зоріна побоюється, що незабаром повториться ситуація річної давнини, коли «Держохорона вийшла з музеїв, і головне управління разом із директорами музеїв ночувало в музеях дві доби».

Міністру привиділася... схильність

Міністру привиділася... схильність

За офіційними даними обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на Буковині з 22 по 29 червня, у Чернівецькій області загинули троє осіб. 3 липня у ставку знайшли тіло восьмирічного Івана Атімофоає з села Хряцьк Герцаївського району, якого вважали зниклим безвісти. Нагадаємо, безпосередньо під час повені також загинула 82–річна бабуся з Дяківців цього ж району. Жінка мешкала самотньо, під час повені її хвилею разом із літньою кухнею забрала вода, яка з шаленою швидкістю зносила все на своєму шляху. Багато мешканців ледве врятувались, просидівши всю ніч на дахах своїх будинків.

ЗАКЛИК

ЗАКЛИК

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Внаслідок тривалих сильних дощів, що пройшли з 22 по 29 червня 2010 року, в Чернівецькій області сталося стихійне лихо. Завдані повінню збитки обраховуються сотнями мільйонів гривень. Підтоплено десятки населених пунктів, об’єкти соціальної сфери, тисячі житлових будинків, зруйновані автомобільні мости, пошкоджені залізничні мости. У зоні стихійного лиха опинилося близько 250 тисяч осіб. Люди втратили своє майно, заощадження і сьогодні не мають можливості придбати найнеобхідніші речі.

Купаючись, читайте!

Купаючись, читайте!

На одеському пляжі «Золотий берег» група одеситів організувала першу пляжну бібліотеку, книжковий фонд якої становить близько двох тисяч примірників — видань переважно 60—80–х років минулого століття. Відтепер пляжники можуть поєднувати приємне з корисним: приймати морські ванни й водночас підвищувати інтелектуальний рівень. «Читачів поки що небагато, оскільки бібліотека на пляжі — новинка для відпочивальників, — ділиться враженнями одна з організаторів проекту «Книжки і сонце» Інна Кайзер. — Хоча доступ до друкованого слова — вільний і безкоштовний, а дрес–код потенціальних читачів — найдемократичніший. І книги зі стелажів видаємо під «чесне слово». Якщо хтось захоче, може залишити книжку собі. А натомість принести іншу. Адже фонд сформували місцеві відпочивальники, захопившись ідеєю буккросингу (обміну книжками), яку, у свою чергу, запозичили у європейців».

Абітурієнти на 600 балів

Абітурієнти на 600 балів

Троє українських школярів за результатами Зовнішнього незалежного оцінювання набрали цьогоріч по 200 балів із трьох предметів. Це Олексій Востриков із Маріуполя, Світлана Паращак зі Львова та Юлія Баранова з Києва. Ще 58 абітурієнтів показали такі високі знання з двох дисциплін, а 883 школярі можуть похвалитися 200 балами з одного предмета. Вони при бажанні хоч завтра можуть стати студентами Києво–Могилянської академії. Звідти до Українського центру оцінювання вже телефонували і цікавилися прізвищами цьогорічних «золотих медалістів» ЗНО. Навіть місця в гуртожитку підготували! «Це чи не єдиний ВНЗ, який зацікавлений у якісному, сильному студенті, — каже директор УЦОЯО Ігор Лікарчук. — І це європейський підхід до комплектування ВНЗ. На жаль, жодний інший університет не попросив у нас даних про абітурієнтів із максимальними балами ЗНО. Дивно, невже вишам байдуже, кого набирати?».

Замість металобрухту — рекорд «коксу»

Замість металобрухту — рекорд «коксу»

Неординарний спосіб доставки в Україну кокаїну іноземними наркоторговцями розкрили в суботу прикордонники одеського загону, проводячи спільно зі співробітниками СБУ та митниці огляд партії контейнерів у порту, доставлених з однієї з країн Латинської Америки. «У товаросупровідних документах на вантаж у контейнерах значився металобрухт, — поінформували «УМ» в Одеському управлінні Держ­прикордонслужби. — Однак оглядова група виявила в них рекордну партію білого порошку — 582 кілограми, завареного в метал».

Нігерійці міняють тактику?

Нігерійці міняють тактику?

І знову напад піратів із дельти річки Нігер: минулої п’ятниці пізно ввечері вони атакували суховантаж «Полонія». Під час нападу одного з моряків поранили. Як виявилося пізніше, з 12 членів екіпажу — лише двоє українців, проте поранили саме нашого співвітчизника. Пірати взяли в заручники екіпаж разом із 71–річним німецьким капітаном, а судно залишили. Два дні нігерійські поліціянти та військові на човнах і вертольотах шукали бойовиків та їхніх заручників по болотистій та порослій джунглями дельті Нігеру. Однак за два дні пірати самі відпустили моряків, посадивши їх у місцевий рибальський човен. Опинившись на свободі, моряки попрямували назад до свого судна, де їх зустріли й надали їм медичну допомогу.

«Боїнг», посувайся!

«Боїнг», посувайся!

Завдання — побудувати 179 літаків–заправників для американських Військово–повітряних сил. Ціна питання — 50 мільярдів доларів. У змаганнях за право виконати це замовлення вже беруть участь «кити» світового літакобудування — концерни «Боїнг» та «Аеробус». Незабаром у перегони може включитися новий гравець — український концерн КБ «Антонов» об’єднав зусилля з американським «Ю.С.Аероспейс», і хоч термін подачі заявки на тендер спливає вже цього тижня, українсько–американський тандем заявляє про готовність узяти участь у ньому в будь–якому випадку. Американцям запропонують одразу три варіанти дозаправника нового покоління: на базі літаків Ан–124–100 «Руслан», Ан–122 та нового Ан–112. Якщо тендер удасться виграти, вироблятимуть новий заправник в Україні, а складатимуть — уже у США.

Чого просити в мироносиці?

Чого просити в мироносиці?

Ковчег із кистю святої виставлено для поклоніння у храмі апостола Луки при госпіталі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України. Як повідомляють у прес–службі МВС, цю святиню привезли до України вперше. З липня її урочисто встановили у храмі й священик УПЦ Московського патріархату Ярослав Ящук відслужив подячний молебень. Як зазначають богослови, шанування святої відрізняється у католицькій і православній традиціях. Православні вшановують її винятково як мироносицю, з якої Ісус вигнав сім бісів, а католики ототожнюють із нею образ розкаяної блудниці з Вифанії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики