Газета, написана кров’ю

Газета, написана кров’ю

Питання про встановлення у Жмеринці пам’ятника співробітникам підпільної газети, розстріляним окупантами у грудні 1943 року, порушували не раз. Його історія почалася ще в 60–ті — тоді при знесенні в Тирасполі будинку, де в роки Другої світової розміщувалася в’язниця, робітники знайшли схованку з листами, записками на волю та щоденниками в’язнів. П’ять листів із тієї схованки зацікавили випускника журфаку Львівського університету Михайла Пащенка, який зайнявся пошуками матеріалів про їхнього автора — журналіста Костянтина Грищенка.

Вдягніть дівок на бігбордах!

Вдягніть дівок на бігбордах!

Кампанія з вилучення з вулиць рекламних щитів та сіті–лайтів, які містять елементи еротики, розпочалася у Тернополі. Спонукали до цього численні скарги мешканців міста. Як повідомили «УМ» у комунальному підприємстві «Адмінтехінспекція», процес полювання на рекламну «крамолу» виглядає так: працівники інспекції виявляють сумнівні об’єкти, фотографують їх і з відповідними приписами передають в Управління захисту справ споживачів. А вже звідти матеріали перевірки надсилають до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, яка виносить «вирок» згідно з 14–ю статтею Закону «Про захист суспільної моралі», що забороняє зовнішню рекламу еротичного характеру.

Правда з–під асфальту

Правда з–під асфальту

23 червня волиняни щороку поминають у храмах розстріляних енкаведистами у 1941 році в’язнів Луцької тюрми №1. Про трагедію, що сталася на другий день від початку війни, розповіли у своїх спогадах уцілілі від розправи ув’язнені, а також розсекречені вже в роки незалежності України спецархіви. Останні засвідчують, що в тюрмі Луцька на 10 червня перебувало 2055 в’язнів. «Після відбору 84 указаних в’язнів... приблизно 2000 осіб, які залишились на подвір’ї для прогулянок, розстріляли.

Холодний душ для боржників

Холодний душ для боржників

Повернутися до перевіреного способу боротьби з боржниками за водопостачання та водовідведення вирішили на Черкаському водоканалі. Як показує практика, навіть звернення до суду, реструктуризація боргів або перекриття каналізації злісним неплатникам не дають бажаного ефекту. Відтак до вибивання боргів тут вирішили залучити колекторів. Адже заборгованість черкащан за «водні» послуги сягнула критичної точки — майже 10 мільйонів гривень, що дорівнює двомісячній стовідсотковій проплаті.

Неспроможний чи хтивий?

Неспроможний чи хтивий?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

23–річна дівчина Леся, мешканка одного з райцентрів Житомирщини, звинувачує завідувача гінекологічного відділення у зґвалтуванні, повідомляє ТСН. За її словами, вона перебувала на стаціонарному лікуванні в гінекологічному відділенні лікарні. Одного дня, після стандартної процедури огляду в ординаторській, хтивий гінеколог нібито скористався її безпорадним становищем і зґв­алтував. Леся розповідає, що як тільки вона вибігла з кабінету, то одразу подзвонила родичам. Ті одразу забрали шоковану дівчину з лікарні. А чутки про зґвалтування пацієнтки гінекологом поповзли містечком.

Всі статті рубрики