Неспроможний чи хтивий?

25.06.2010

23–річна дівчина Леся, мешканка одного з райцентрів Житомирщини, звинувачує завідувача гінекологічного відділення у зґвалтуванні, повідомляє ТСН. За її словами, вона перебувала на стаціонарному лікуванні в гінекологічному відділенні лікарні. Одного дня, після стандартної процедури огляду в ординаторській, хтивий гінеколог нібито скористався її безпорадним становищем і зґв­алтував. Леся розповідає, що як тільки вона вибігла з кабінету, то одразу подзвонила родичам. Ті одразу забрали шоковану дівчину з лікарні. А чутки про зґвалтування пацієнтки гінекологом поповзли містечком.

Натомість у розмові зі слідчими лікар–гінеколог будь–які статеві стосунки з пацієнткою заперечує. При цьому уникає спілкувань із пресою, із колегами спілкується по телефону — спочатку він узяв лікарняний, а потім пішов у відпустку. Щодо тверджень пацієнтки, то гінеколог, навпаки, звинувачує її у шантажі. Лікар стверджує, що у своєму віці він не спроможний до статевих стосунків. Колишня колега гінеколога Ірина Олександрівна розповідає, що підозрюваний лікар — поважна людина і добрий фахівець.

За фактом зґвалтування порушено кримінальну справу. У прокуратурі пояснюють, що свідків зґвалтування немає. Єдиний доказ — судово–медична експертиза. Відверто кажучи, дивна позиція слідства: адже коли якийсь маніяк ґвалтує десь у темному закутку, то свідків також зась, але ж саме експертиза є головним доказом обвинувачення. Тож адвокат потерпілої Анатолій Онопрієнко запевняє, що у справі є достатньо доказів. Натомість заступник прокурора області Анатолій Кондратюк каже лише, що слідство у справі ще не закінчено і зараз не варто поспішати з висновками. Якщо вину лікаря доведуть, йому загрожує до п’яти років ув’язнення.