Femen протестує в одязі

Femen протестує в одязі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора Femen провів ще один «політичний» протест. Цього разу — присвячений стоденному ювілею правління Президента України Віктора Януковича. Дівчата, вбрані в «амуніцію» (жилети, маски і туфлі на дванадцятисантиметрових підборах), зі щитами із брутальними написами: «Свою дружину знімай», «Пресу під прес», «І не таким роги переламували», «Цензура» тощо, «віддубасили» представників ЗМІ гумовими кийками. Таким чином, пояснила «УМ» лідерка жіночого гурту Анна Гуцул, вони символізували дії влади: «Звичайно, це гіпертрофовано, але суть та сама: у країні лише впродовж цих ста днів багато журналістів заявили про наступ на пресу та повернення «темників». А ми хочемо жити у справді вільній державі».

Ясно в небі — cухо й долі

Ясно в небі — cухо й долі

Несприятливі погодні умови в Україні утримаються до 5 червня дощі йтимуть переважно на півдні й на заході країни. Зокрема, у західних областях прогнозують сильні дощі, зливи з градом і шквалами пройдуть у Карпатському регіоні. Після цього, обіцяють синоптики, загальна метеоситуація лише поліпшуватиметься, а небо нарешті проясниться.
Мужские пуховики Snow image

Війна за війну

Війна за війну

Львівська прокуратура вирішила допомогти депутатам облради з’ясувати межі їхніх повноважень. Сталося це після прийняття львівськими депутатами наприкінці травня рішення «Про відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни»: народні обранці обласного рівня проголосували проти використання на території області комуністичної символіки і відмовилися від терміну «Велика Вітчизняна війна» на користь загальновживаного у світовій практиці терміну «Друга світова». Як запевнили «УМ» у прес–службі прокуратури Львівської області, було «з’ясовано, що при ухваленні даного рішення Львівська обласна рада вийшла за межі своїх повноважень, визначених статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

«Ви нам нє нравітєсь»

«Ви нам нє нравітєсь»

На Першому Національному телеканалі настали «підкилимні часи». Рішення приймаються одноосібно і доводяться до співробітників у приватних розмовах. Таким чином закривають такі проекти, як «Культурний фронт», «Книга UA», «Кіно UA», «Вихідні по–українськи», «Далі буде» та інші, повідомило в розмові з кореспондентом «УМ» джерело на каналі. Нове керівництво не проводить ніяких нарад, авторів просто викликають на приватну розмову, на якій не повідомляють жодних причин закриття проектів, — розповів співрозмовник «УМ». — Нові люди, які часто не є громадянами України й не знають української мови, просто кажуть нам: «Ви нам нє нравітєсь! Вашей пєрєдачі нє будет!». Закривають проекти, які представляли країну в позитивному світлі, були пізнавальними і рейтинговими, зазначило джерело.

Вулиця з гіпсокартону

Вулиця з гіпсокартону

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Якщо будувати житло з цегли та інших традиційних матеріалів, то житлову проблему українцям ніколи не вирішити. Такий висновок напрошується із заяви міністра регіонального розвитку й будівництва Володимира Яцуби, яку він зробив під час робочої поїздки на Донеччину. «Люди думають, що вони можуть збудувати дім із цегли і керамблоку за такою ціною (близько трьох тисяч гривень. — Авт.). Ми маємо пояснити людям, що цього не буде!» — «порадував» міністр. Вирішити житлову проблему пан Яцуба пропонує за рахунок будинків зі значно дешевшого гіпсокартону, повідомляє «Остров». Саме в таких будиночках живуть чимало громадян Європи, США та Канади.

Голова імені Шевченка

Голова імені Шевченка

За інформацією «УМ», невдовзі кадрові зміни очікують Комітет із Національної премії України імені Тараса Шевченка. Чинного голову комітету, директора Інституту літератури НАН України Миколу Жулинського Президент Віктор Янукович збирається звільнити, а на його місце призначити 74–річного поета, голову Фонду культури Бориса Олійника, до речі, члена Гуманітарної ради при Президентові України. Кажуть, в адміністрації Президента вже й указ два тижні тому як надрукували, але не поспішають підписувати й оприлюднювати.

Всі статті рубрики