РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.06.2010

13 трильйонів доларів

перевищив державний борг Сполучених Штатів Америки на початок червня 2010 року, досягнувши рекордного розміру, повідомляє Міністерство фінансів США. Водночас, як зазначив президент США Барак Обама, його адміністрація не винна в утворенні такого великого національного боргу, оскільки він вступив на посаду у розпал кризи, коли через економічний спад у бюджеті країни утворилася діра у 3 трильйони доларів.

 

100 мільйонів доларів

можуть становити касові збори українських кінотеатрів, що сягне найвищого показника за весь час існування вітчизняного кінопрокату. Тільки за I квартал цього року виторг був більшим, ніж за половину минулого року, пише тижневик «Коментарі». Основним чинником росту популярності кінотеатрів серед населення експерти називають упровадження 3D–формату. Найбільше доходів на цифрових екранах — 70 відсотків — у поточному році принесли стрічки «Аватар», «Аліса в країні чудес» і «Битва титанів».

 

21 мільйон тонн

озимих зернових — такий цьогорічний урожай прогнозує український «Гідрометцентр». Там також зазначають, що станом на 25 травня озимі культури на 65 відсотках площ перебувають у дуже доброму стані, відтак очікують на них урожайність вищу за середню. У задовільному стані, констатують фахівці, нині перебуває 32% площ посівів, тож тут очікують урожайність нижчу за середню. І лише 3 відсотки площ, повідомляє «Гідрометцентр», перебувають у вкрай поганому стані.

 

5 мільйонів гривень

допомоги надасть наша держава Польщі на подолання наслідків повені, йдеться у повідомленні Департаменту інформації та масових комунікацій секретаріату Кабміну. Окрім того, повідомив очільник уряду Микола Азаров, Україна готова допомогти полякам людським ресурсом, технікою та іншими матеріалами. Очільник вітчизняного Кабміну також нагадав, що одразу після початку паводку до Польщі були направлені 67 рятувальників і 27 одиниць техніки.

 

3 мільйони євро

гуманітарної допомоги надасть Єврокомісія Гватемалі, Сальвадору та Гондурасу для подолання наслідків тропічного шторму «Агата». Як заявила комісар ЄС із питань міжнародної співпраці, гуманітарної допомоги та відповіді на кризи Крісталіна Георгієва, «це жест європейської солідарності з людьми пос­траждалих регіонів». Передбачено, що гроші будуть використані для надання першої допомоги 100 тисячам жителів цих країн. За попередніми даними, внаслідок тропічного шторму загинули щонайменше 144 особи, ще 160 тисяч людей довелося евакуювати.

 

18 тисяч випускників

проігнорували тест з української мови та літератури, повідомляє Громадянська мережа «Опора». Явка під час першої сесії зовнішнього незалежного оцінювання становила 87,3 відсотка, а найбільше випускників склали ЗНО у Львівській області, де на пункти тестування з’явилися 93,1% зареєстрованих учасників. Найменші ж показники явки були зафіксовані у Луганській області (84,2%) і місті Києві (83,8%). Водночас спостерігачі «Опори», які працювали на пунктах тестування, відзначили «належний рівень проведення ЗНО».

 

53,6 відсотка українців

вважають, що права дітей у нашій державі не захищені, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом проблем управління імені Горшеніна. При цьому 78 відсотків респондентів висловили думку, що найбільшу загрозу правам дітей несе таке явище, як насильство над неповнолітніми. Другою серйозною проблемою в порушенні прав маленьких українців опитані назвали проблему дитячої безпритульності — 75,9%. Ще 63,8 відсотка зазначили, що третьою за загрозами дитячим правам у нашій державі є дитяча порнографія.

 

48 українських військовослужбовців

загинули за 18 років миротворчої діяльності, повідомив командувач Об’єднаного оперативного командування Збройних сил, генерал–лейтенант Рауф Нуруллін. До їхнього числа входить і одна жінка, яка загинула в Іраку. Окрім того, ще 100 українських військовослужбовців отримали поранення. При цьому Нуруллін наголосив, що за роки незалежності наша держава стала активним учасником міжнародних миротворчих операцій, а близько 35 тисяч наших вояків отримали миротворчий досвід у міжнародних миротворчих операціях у 15 країнах світу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>