Свято зі сльозами на очах

Свято зі сльозами на очах

Помпезне святкування 65–ї річниці Перемоги в Росії було затьмарене трагедією: в ніч із суботи на неділю на шахті в Кемеровській області, що на півдні Сибіру, загинули шахтарі. Станом на вчора кількість жертв налічувала щонайменше 47 осіб, але ця цифра, швидше за все, не остаточна. На місці катастрофи працюють понад 500 рятувальників, які також уже зазнали значних утрат.

Кривавий понеділок

Кривавий понеділок

Минулий понеділок в Іраку став найбільш кривавим днем із початку року. Внаслідок серії терактів, які пролунали в кількох містах країни, включно зі столицею Багдадом, загинуло щонайменше 119 осіб. Поранених — кілька сотень.

Саркофаг «провалився»

Саркофаг «провалився»

Екологія Мексиканської затоки й надалі потерпає від витоку нафти, яка б’є на глибині 1500 метрів зі свердловини, «оголеної» внаслідок руйнації нафтовидобувної платформи «Діпвотер хорайзон». Спроба компанії «Брітіш петролеум» «надягти» на три потужні джерела витоку нафти «заглушку», здійснена цими вихідними, виявилася невдалою. Коли в суботу стотонний саркофаг таки вдалося опустити на дно, то з’ясувалося, що подальше перекачування нафти, яка накопичується під його куполом, є неможливою, оскільки поверхню конструкції покриває так званий метановий лід — кристалічна субстанція, яка складається з частинок метану та води. Цей «лід» забив верхні отвори для відкачування нафти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики