НЬЮЗ РУМ

08.05.2010

Тарантіно у Венеції

Цьогорічним головою журі Венеційського кінофестивалю, що пройде 1—10 вересня, буде американський режисер Квентін Тарантіно. Представляючи голов­ного суддю, оргкомітет нагородив його купою епітетів. Так, Тарантіно є «одним із найбільш креативних фігур у сучасному кінопроцесі» та «ймовірно єдиним майстром авторського кіно, якого обожнюють у світі так само, як рок–зірку». Культовим Тарантіно став після фільму «Кримінальне чтиво», який отримав «Золоту пальмову гілку», «Оскара» та «Золотий глобус». Інші відомі картини режисера: дві частини «Вбити Білла» та «Безславні виродки».

Оновлений Moby

Креативний музикант укотре занурився з головою у новий музичний проект. Diamondsnake зосередиться на хеві–метал. До складу гурту, крім Moby, який грає на гітарі, входять вокаліст Фіо Костелло, басист Дейв Гілл та барабанщик на прізвисько Tomato, повідомляє сайт gigwise.com. Учасники гурту заявляють, що разом їх зібрала «спільна любов до виступів у маленькій, темній і старій кімнаті, де можна включити кілька підсилювачів і грати якомога голосніше і якомога довше». Перший концерт Diamondsnake запланований на 17 червня у нью–йоркському залі Highline Ballroom. Наразі музиканти записали вже 15 пісень.

Кайлі Міноуг «подасться» в театр

Мініатюрна австралійка вирішила створити музичну постановку на основі власних найвідоміших композицій. Співачка вже працює над сценарієм разом із театральним режисером Уїльямом Бейкером. «Ми з Уїльямом розробляємо ідею сценарію. Не буду розкривати секретів — скажу лише, що мюзикл не буде базуватися на історії мого життя. В його основу ляжуть інтерпретації моїх пісень», повідомляє music.com.ua з посиланням на інтерв’ю Міноуг журналу Elle.

Перша марка Рассела Кроу

Обличчя оскароносного актора з’явиться на спеціальній серії австралійських марок, що презентуватимуть новий фільм за його участі «Робін Гуд», повідомляє Бі–Бі–Сі. На одній він ітиме через Шервудський ліс, на інший — стрілятиме з лука. Речник австралійської пошти зауважив, що Кроу — талановитий актор, а реліз фільму — подія у світі кіно: «Ми подумали, що було б чудово відзначити роботу цього великого актора, випустивши серію марок». Цікаво, що Кроу, який народився в Новій Зеландії, громадянином Австралії став лише в 2006 році.