Переможний прецедент

Переможний прецедент

Угорські праві, які впродовж останніх восьми років були в опозиції, тріумфально приходять до влади. У другому турі парламентських виборів, який відбувся минулої неділі, правоцентристська партія ФІДЕС у блоці з Християнсько–демократичною народною партією остаточно закріпила свою перемогу. Загалом опозиціонери на чолі з колишнім прем’єр–міністром Угорщини Віктором Орбаном здобули 263 із 386 депутатських мандатів — на п’ять більше, ніж потрібно для того, щоб мати в парламенті конституційну більшість. Така переконлива перемога позбавляє ФІДЕС потреби шукати партнерів для створення коаліції і дає можливість самостійно проводити в парламенті та уряді будь–які рішення. У посткомуністичній історії Угорщини це — прецедент.

Безальтернативна шестирічка

Безальтернативна шестирічка

У неділю виборчі дільниці працювали і в Австрії — там обирали президента. Впевнену перемогу здобув чинний глава держави, соціал–демократ Хайнц Фішер — за нього віддали голоси 78,9 відсотка тих, хто взяв участь у голосуванні.

Талановитий злий молодик

Талановитий злий молодик

Алан Сіллітоу відомий перш за все завдяки двом дебютним романам — «Суботня ніч і ранок неділі» (Saturday Night and Sunday Morning) та «Самотність бігуна на довгій дистанції» (The Loneliness of the Long Distance Runner). Романіст належав до літературної групи «злих молодиків», що утворилася у 1950–х роках і активно критикувала соціальний устрій післявоєнної Великої Британії. Фактично, вони писали самі про себе — освічених молодих людей, які вийшли з робітничого середовища. Одним із таких вихідців був і Алан Сіллітоу.

Темний бік нафти

Темний бік нафти

Трагедія на американській нафтовидобувній платформі в Мексиканській затоці, де тиждень тому внаслідок вибуху зникли безвісти (і, швидше за все, загинули) 11 нафтовиків, не минула безслідно й для екології. Після того, як минулого четверга напівзруйнована платформа затонула, пошуки людей припинили. А на поверхні Мексиканської затоки тепер розповзається величезна нафтова пляма.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики